ALEGERI PE Germania: Conservatorii câştigă scrutinul. Social-democraţii şi euroscepticii, în progres

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Conservatorii cancelarului Angela Merkel au câştigat scrutinul european din Germania, în urma căruia euroscepticii vor obţine, de asemenea, locuri în Parlamentul European, arată primele sondaje realizate la ieşirea de la urne prezentate duminică de mass-media germane şi de agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 18:00
ALEGERI PE Germania: Conservatorii câştigă scrutinul. Social-democraţii şi euroscepticii, în progres

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Conform datelor difuzate de posturile ARD şi ZDF, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura ei bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), au obţinut împreună 36% din voturi, în uşoară scădere faţă de rezultatul de 37,9% înregistrat la scrutinul din 2009.

Partidul Social-Democrat (SPD) vine pe poziţia a doua cu 27,5%, scor mai bun faţă de cel din 2009, când a obţinut 20,8%.

De asemenea, formaţiunile eurosceptice Alternativa pentru Germania (AfD) şi Partidul Naţional Democrat (NPD) vor avea, conform sondajelor, 6,5% şi respectiv 1%, ambele urmând să trimită deputaţi în Parlamentul European, întrucât în Germania nu mai există prag electoral pentru europarlamentare