Aproape un milion de catolici au sărbătorit Paştele. Pentru ce s-au rugat credincioşii

Vestea Învierii lui Iisus Christos a ajuns, duminică noapte, la cei aproape 900.000 de credincioşi romano-catolici şi reformaţi din România. În toate bisericile romano-catolice şi reformate clopotele au bătut din nou, după o tăcere de trei zile şi mii de oameni au luat lumină.

05 apr. 2015, 07:23
Aproape un milion de catolici au sărbătorit Paştele. Pentru ce s-au rugat credincioşii

Slujba de îÎnviere a incpeut cu ritualul binecuvântarii focului şi aprinderea lumânărilor pascale, informează România TV. În toate bisericile au bătut coplotele. Oamenii au luat lumina şi au dus-o acasă. Udatul, sfinţirea bucatelor şi micul dejun în familie sunt tradiţiile respectate cu sfinţenie.

Citeşte şi PASTE 2015: Ce spun preoţii despre păcatul Facebook şi spovedanie

„Mergem acasa, vom imparti lumina, maine dimineata la ora opt asistam la slujba de sfintire a bucatelor pe care le-am pregatit si vom avea un mic dejun in familie. Toate se mananca cu cozonac in loc de paine”, a explicat o doamnă prezentă la slujba de Înviere. 

La Cluj, preoţii au sfinţit focul şi apoi au înconjurat biserica împreună cu credincioşii. Focul a fost sfinţit, iar apoi lumina sfântă a fost împărţită credincioşilor care au venit la Slujba Învierii.

Citeşte şi PAŞTELE CATOLIC 2015: Aproape un milion de catolici din România sărbătoresc duminică Paştele

„Noi suntem romano-catolici, pentru noi e foarte important Paştele. ne rugăm pentru serenitate în această noapte”, a spus o altă doamnă. După liturghie, credincioşii au mers acasă, iar astăzi vor mânca, în familie, bucatele tradiţionale de Paste.