BLACK FRIDAY 2018. Numărul clienţilor care accesează plata în rate VINEREA NEAGRĂ s-a dublat în ultimii 2 ani

Retailerul online evoMAG a anunţat vineri că numărul clienţilor care accesează plata în rate de Black Friday s-a dublat în ultimii doi ani, iar 16% dintre ei plătesc în rate fără dobândă pentru produsele achiziţionate.

09 nov. 2018, 11:32
BLACK FRIDAY 2018. Numărul clienţilor care accesează plata în rate VINEREA NEAGRĂ s-a dublat în ultimii 2 ani

„Este o tendinţă care se manifestă tot mai pregnant în ultima perioadă şi va atrage, în continuare, un număr şi mai mare de doritori, ca urmare a ofertei în creştere de astfel de soluţii de plată în rate direct la retailer, lansate de instituţiile bancare şi nebancare”, se arată în comunicat, scrie news.ro.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2018. Valoarea tranzacţiilor online va creşte în acest an cu 30%, la peste 52 milioane de euro

Black Friday 2018, cel mai aşteptat eveniment de cumpărături din an, care a început pe 1 noiembrie la evoMAG, continuă cu runda a doua de reduceri, în perioada 9 – 15 noiembrie. Astfel de campanii de reduceri constituie argumente puternice pentru care tot mai mulţi români optează pentru plata în rate fără dobândă a produselor achiziţionate, potrivit retailerului.

„De la începutul campaniei de Black Friday 2018, valoarea medie a comenzilor plasate pe evoMAG şi achitate în rate a urcat la peste 1.700 de lei, de aproape două ori şi jumătate mai mare decât valoarea medie a coşului de cumpărături înregistrată într-o perioadă obişnuită din an”, se arată în comunicat.

Cei care optează, de regulă, pentru achiziţia produselor în rate fără dobândă aleg să plătească, în medie, în 12 rate, în condiţiile în care, de Black Friday şi în ultima perioadă din an, când românii fac cele mai multe achiziţii, creşte şi nevoia acestora pentru diversitatea opţiunilor de plată, potrivit companiei.

„Spre exemplu, la evoMAG, produsele cumpărate în această perioadă pot fi plătite în 18 rate fără dobândă prin cardul Star de la Banca Transilvania, în 18 rate fără dobândă prin cardul BRD, pentru tranzacţiile de peste 200 de lei, în 11 rate fără dobândă prin cardul de credit de la ING, în 10 rate fără dobândă cu cardul Cetelem şi în 6 rate fără dobândă prin BCR, BRD, Credit Europe Bank, BRD Finance, Garanti Bank şi Raiffeisen Bank”, se arată în comunicat.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2018: Sfaturile ANPC pentru cumpărători, la ce să fim atenţi în ziua promoţiilor

De asemenea, clienţii evoMAG pot beneficia de o reducere suplimentară de 100 lei la orice comandă mai mare de 2.500 de lei, dacă accesează un credit online de la TBI Credit, potrivit companiei.

În perioada 9 – 15 noiembrie, evoMAG organizează a doua rundă de reduceri de Black Friday, adăugând noi produse la promoţie.

„Astfel, clienţii vor putea achiziţiona smartphone-uri cu preţuri reduse la jumătate, televizoare 4K la preţuri mai mici cu 65%, laptopuri Asus, mai ieftine cu până la 1.300 de lei, scaune auto Britax pentru copii, la preţuri mai mici cu până la 600 de lei, hoverboard-uri cu 599 lei, produse de îngrijire personală Philips, la preţuri mai mici cu până la 55% etc.”, se arată în comunicat.