Consumatorii care îşi produc singuri energia electrică vor putea să vândă surplusul vecinilor

Sufocaţi de plata facturilor la utilităţi, românii caută soluţiile cele mai avantajoase pentru buzunarul lor. Prin urmare, nu doar economia pe care o putem face contează, ci şi ce soluţii găsim pe piaţă: iar acestea nu au întârziat să apară. De exemplu putem să luăm curent electric de la vecinul care foloseşte panouri fotovoltaice sau ne putem muta în casele verzi. 

21 mai 2015, 11:34
Consumatorii care îşi produc singuri energia electrică vor putea să vândă surplusul vecinilor

Românii care au investit în centrale eoliene sau microhidrocentrale, cu o putere instalată de cel mult 3 MW, vor putea să vândă energia produsă oricui, inclusiv clienţilor casnici, informează România TV. Prin noutatea introdusă chiar de Parlamentul României, mulţi români vor putea să beneficieze de facturi la energia electrică mai mici ca cele din prezent.  

Citeşte şi Cum încearcă românii să FURE curent electric. Vezi metodele folosite

Mai există o variantă de a reduce facturile la curent. Cei cu posibilităţi materiale pot investi în case verzi, care sunt în aşa fel proiectate ca să reducă facturile la energie. În România există deja 4000 de locuinţe verzi şi încă 10000 se află pe planşetele dezvoltatorilor.

Citeşte şi Cum păcălesc românii contorul în mod legal VIDEO

Cei care nu au bani de investit în acest gen de case pot să îşi reducă facturile prin altfel de economii. Pot cumpăra becuri sau aparate electrocasnice cu consum redus. 

O mare parte din factura la electricitate nu provine chiar din energia consumată, ci din diverse taxe cum ar fi cele de distribuţie.