CORINA CREŢU, sprijinită de PNL. Ramona Mănescu: Merită susţinerea tuturor forţelor politice interne

Ramona Mănescu, europarlamentar PNL, a declarat că forţele politice din România trebuie să îşi unească toate eforturile pentru a o susţine pe Corina Creţu pentru postul de comisar european.

03 sept. 2014, 08:46
CORINA CREŢU, sprijinită de PNL. Ramona Mănescu: Merită susţinerea tuturor forţelor politice interne

Ramona Mănescu a comentat, într-un interviu pentru caleaeuropeana.ro, nominalizarea europarlamentarului PSD Corina Cretu pentru postul de comisar european.

„Corina Cretu este un europarlamentar respectat in Europa. Chiar daca astazi partidele din care facem parte sunt in competitie interna, nu cred ca este bine sa actionam impotriva interesului reprezentarii Romaniei in Uniunea Europeana. Doamna Cretu a demonstrat profesionalism in activitatea de europarlamentar, este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinerea tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa”, a spus Mănescu.

CITEŞTE ŞI CORINA CREŢU a fost ACCEPTATĂ pentru postul de COMISAR EUROPEAN

Europarlamentarul PNL a mai arătat că, din punct de vedere politic, Corina Cretu se bucura de credibilitate la nivelul institutiilor europene.

Ca si competenta profesionala, faptul ca in legislatura tecuta a facut parte din Comisia de dezvoltare a Parlamentului European este un atu. Este foarte important insa ca prestatia sa la audiere sa fie una convingatoare si este esential pentru Romania ca, daca va raspunde de politicile regionale, sa implementeze coerent viziunea europeana, al carei beneficiar direct ar trebui sa fim. Avem decalaje uriase de dezvoltare fata de Occident, sase dintre cele opt regiuni ale noastre fac parte din polul saraciei in UE, cu un venit pe cap de locuitor sub media europeana. Este insa prematur sa vorbim despre posturi. Ar fi bine ca responsabilitatea asumata de Guvern in aceste negocieri sa ne aduca un portofoliu important, si nu unul periferic. Dacian Ciolos, care a detinut portofoliul agriculturii si a gestionat foarte bine cel mai mare buget al UE, a reprezentat Romania cu cinste si merita felicitat. Sa speram ca in urmatorii cinci ani Romania va trimite in Comisia Europeana un candidat care sa primeasca in responsabilitate un domeniu la fel de important si care, la final de mandat, sa fie in masura sa continue sirul succeselor Romaniei la Bruxelles”, a precizat Mănescu.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA: Mi se par TICĂLOASE declaraţiile prin care este atacat orice posibil comisar european