Doi turişti străini, salvaţi de jandarmi în Munţii Călimani. Ei se aventuraseră pe un traseu închis

Un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia care s-au aventurat pe un traseu închis din cauza zăpezii în Munţii Călimani şi nu au mai putut înainta au fost salvaţi de către jandarmii din Bistriţa-Năsăud. Cei doi au primit îngrijiri medicale pentru hipotermie şi epuizare fizică, dar nu a fost necesară transportarea la spital.

09 apr. 2018, 15:03
Doi turişti străini, salvaţi de jandarmi în Munţii Călimani. Ei se aventuraseră pe un traseu închis

Jandarmii din Bistriţa-Năsăud au anunţat, luni, că în cursul nopţii au intervenit pentru salvarea a doi turişti străini – un bărbat din Germania şi o femeie din Anglia, ambii de 28 de ani –  care au urcat în zona numită Piatra lui Orban, din Munţii Călimani, şi nu au mai reuşit să se întoarcă la baza traseului, în apropierea staţiunii Colibiţa.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că s-a înnoptat, iar cei doi nu cunoşteau zona, nu aveau echipament corespunzător pentru un asemenea traseu şi nu deţineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte”, au anunţat jandarmii.

Turiştii au fost găsiţi după aproximativ trei ore şi le-au spus jandarmilor că ştiau că ştiau că traseul pe care au pornit, un traseu de opt ore, este închis din cauza stratului de zăpadă.

Cei doi au primit îngrijiri medicale pentru hipotermie, epuizare fizică accentuată şi o stare de panică în urma celor întâmplate, nefiind necesar transportul la spital.