Doliu în muzica populară, a murit o mare artistă

Florica Duma, una dintre cele mai mari interprete de muzică populară din Ardeal, a murit, marţi diminiaţă, pe patul unui spital din Oradea. Se pare că ea suferea de aceeaşi boală care a răpus-o pe Ileana Ciuculete.

09 mai 2017, 05:26

Florica Duma, una dintre cele mai mari artiste ale Bihorului, a fost înternată zilele trecute într-un spital din Oradea. Artista a trecut printr-o perioada foarte grea dupa ce medicii i-au pus un diagnostic crunt. Colegii de cântec, dar și cei care îi îndrăgesc cântecele și pe artistă deopotrivă s-au rugat pentru sănatatea interpretei de muzică populară.

„Dragi prieteni, îndrăgita artistă din Bihor, Florica Duma, în aceste clipe este la grea suferință intr-un spital din Oradea ! Haideți cu toții să ne rugăm pentru ea poate Bunul Dumnezeu o va ajuta să mai rămană in viață şi să ne mai încante sufletele cu cantecele ei frumoase ! Doamne ajută !!!”, scrie artistul.

Cei care administrează pagina de Facebook a artistei, ai postat și ei un mesaj prin care anunță faptul că Florica Duma este grav bolnavă: „NOI, ADMINISTRATORII ACESTEI PAGINI IMPREUNA CU DUMNEAVOASTRA CEI CARE O IUBITI SI O INDRAGITI PE FLORICA NOASTRA DRAGA SI PLINA DE VIATA , TREBUIE SA II FIM ALATURI CU SUFLETUL ,CU GANDUL SI RUGACIUNILE NOASTRE SI SA O AJUTAM SA TREACA PESTE ACEASTA GREA INCERCARE. DOAMNE AJUTA”.

Florica Duma este o cântăreață română de muzică populară din zona Bihorului.

Cea mai cunoscută și apreciată melodie din repertoriul Floricăi Duma este „Lică Sămădău”, inspirată de nuvela Moara cu noroc, scrisă de Ioan Slavici. Alte piese din repertoriul ei sunt: „Bate tare pintenii”, „Arunca-m-aș arunca”, „Dacă ai noroc și soartă”, „Cântec de nuntă”, „Ei hai nașule”, „Sus opinca daca poți”, „Bună dimineața nană”, „Om bogat și om sarac”, „Descununa-ma parinte”, ” Tulai Doamne, Todorut”, „Am plecat cu clisa n straita”.