Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani, s-a înscris în UNPR

Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul din Petroşani, soţul Monicăi Iacob-Ridzi, s-a înscris miercuri în Uniunea Naţională pentru Progresul României.

15 oct. 2014, 09:38
Florin Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani, s-a înscris în UNPR

Florin Tiberiu Iacob-Ridzi este la al treilea mandat consecutiv ca primar al municipiului Petroşani. El şi-a reînnoit mandatul în urma alegerilor locale din 2012, candidând din partea Uniunii Social Populare, alianţă electorală constituită la acel moment, în judeţul Hunedoara, între PDL-UNPR-PNŢCD.

Iacob-Ridzi a mai deţinut funcţia de primar al municipiului Petroşani în urma unui scrutin parţial generat de decesul primarului Carol Schereter, alegerile fiind organizate în data de 18 martie 2007. A candidat în aceste alegeri din partea PD şi a obţinut 50,5% din voturile exprimate. De asemenea, a obţinut un nou mandat de primar şi în urma alegerilor locale din 2008, când a candidat din partea PDL.

Florin Tiberiu Iacob-Ridzi a ocupat în perioada 2004-2007 funcţia de viceprimar al municipiului Petroşani iar în perioada 2000-2004 a deţinut calitatea de consilier local în Consiliul Local Petroşani.

Ridzi a fost membru al Partidului Democrat, începând din 1997, însă în acest an, pe 6 februarie, a anunţat că demisionează din toate funcţiile pe care le deţinea în Partidul Democrat Liberal (prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Hunedoara şi preşedinte al Biroului Permanent Local al PDL Petroşani).