Fregata Regele Ferdinand pleacă în misiune NATO în Marea Mediterană

Fregata Regele Ferdinand a plecat, vineri, din Portul Constanţa pentru a participa la o misiune NATO în Marea Mediterană, alături de gruparea navală SNMG-2, nava militară urmând să revină în ţară la începutul lunii noiembrie.

06 oct. 2017, 12:40

Fregata “Regele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat şi cu un echipaj de 240 de marinari militari a plecat vineri din Portul Constanţa pentru a se alătura forţelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operaţia Sea Guardian, în Bazinul Mediteranean, potrivit unui comunicat al Forţelor Navale citat de News.ro.

“Forţele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterană, întrerupte după degradarea situaţiei de securitate din Marea Neagră şi anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, în anul 2014”, se arată în comunicat.

Sea Guardian este o operaţie condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) şi are ca obiectiv principal asigurarea securităţii maritime a membrilor Alianţei în Marea Mediterană, a mai precizat sursa citată.

“Prin participarea fregatei Regele Ferdinand la Operaţia NATO Sea Guardian, Forţele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de partenerii din Alianţă şi demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate şi de apărare colectivă a NATO”, spun Forţele Navale.

Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forţe puse la dispoziţia NATO de ţara noastră şi a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfăşurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în ţară la începutul lunii noiembrie.