Gabriela Firea ameninţă cu demisia din toate funcţiile PSD. Dragnea: I s-au pus beţe în roate

Gabriela Firea a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că își va da demisia din toate funcțiile deţinute în PSD, dacă într-un timp rezonabil colegii de partid nu o ajută în rezolvarea unor "problemele grave ale Capitalei". Firea a mai spus că nu îi folosesc funcţiile din PSD dacă nu reuşeşte că îi determine pe colegii săi "să privească cu obiectivitate problemele Capitalei". Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că "s-a făcut un plan de colaborare" între Guvern şi Primăria Capitalei, "care va începe să se implementeze foarte curând". 

RomaniaTV.net
05 mart. 2018, 08:41
Gabriela Firea ameninţă cu demisia din toate funcţiile PSD. Dragnea: I s-au pus beţe în roate

„Îmi voi da demisia din toate funcţiile politice şi rămân simplu membru de partid. (..) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcţiile politice. Am stabilit cu doamna Dancilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Drganea. Nici preşedintele (n.r.Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susţinearea colegilor de la Bucureşi şi a organizaţiei de femei, voi candida pentru un post de vicepreşedinte naţional. Dacă aceste termne sunt depăşite nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia”, a declarat Gabriela Firea.

 

„Sunt primar al Capitalei de un an şi jumătate. În premieră, Bucureştiul a fost câştigat de şapte primari PSD, unul general şi şase de sectoare, şi din nefericire guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria nu ne-au sprijinit”, a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care „pun beţe în roate” proiectelor Municipalităţii.

„Aş dori să aflu motivele pentru care sunt puse beţe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru”, a completat Firea.

Gabriela Firea este în prezent vicepresedinte al PSD, precum si liderul filialelor PSD Bucuresti si PSD Ilfov. 

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a mai declarat că vor fi alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv şi vicepreşedinte al partidului, menţionând că tensiunile din partid reprezintă „o sinucidere politică”.

„Dorinţa colegilor noştri este ca în partea a doua a zilei să fie alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) a explicat că nu e vorba de epurari sau de a scăpa de nişte persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Naţional. În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (..) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a dat dreptate Gabrielei Firea. 

„Am avut o discuție cu dumneaei și cu primarii de sectoare, discuție purtată și cu doamn prim-ministru. S-a făcut un plan de colaborare serios între Guvern și Primăria Capitalei, care va începe să se implementeze foarte curând, pentru că sunt angajamente pe care mi le-am luat și eu și dna Firea în campania electorală de la locale și parlamentare”, a spus Liviu Dragnea.