Ghinion pentru vânzătorii necinstiţi de maşini. O aplicaţie arată exact istoricul de incidente şi numărul de kilometri parcurşi

Foarte frecvente până acum, înşelătoriile care au ca obiect maşinile second-hand, sunt pe cale să dispară. O aplicaţie le permite cumpărătorilor să verifice seria de şasiu (VIN), istoricul de kilometri şi de incidente al autovehiculului, plus informaţii privind furtul maşinii. Toate acestea îl ajută pe şofer să ia cea mai bună decizie în privinţa achiziţiei, evitând astfel înşelătoria.

11 oct. 2016, 09:59
Ghinion pentru vânzătorii necinstiţi de maşini. O aplicaţie arată exact istoricul de incidente şi numărul de kilometri parcurşi

InspectorAuto.ro începe să dea rezultatele pe care le aşteptam când am lansat acest instrument de verificare a maşinilor second hand, scrie vocea.biz . Oamenii caută maşinile în baza noastră de date, descoperă care sunt cu probleme şi care au un istoric curat, iar apoi decid ce îşi cumpără, în cunoştinţă de cauză. Pentru a-ţi creşte şansele să ajungi la cele mai bune maşini rulate din piaţă este esenţial să verifici istoricul maşinii, să mergi cu temele făcute la vizionare şi să îţi setezi corect aşteptările referitor la ceea ce vrei să cumperi. Nimeni nu vinde o maşină foarte bună la un preţ foarte mic. În schimb, există ţepe scumpe şi foarte scumpe”, a declarat pentru capital.ro, Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro.

Citeşte şi Dacia Duster 2017 e altă maşină, are 7 locuri şi cutie automată FOTO

Daune de peste 10 milioane euro la automobilele second-hand Istoricul a peste 150.000 de automobile second-hand aduse în România din alte ţări a fost verificat prin interogarea seriei de şasiu /VIN/, prin intermediul aplicaţiei InspectorAuto.ro.

Datele au scos la iveală daune de peste 10 milioane de euro, în primul an de la lansarea acestui instrument de verificare. „Într-un an, oamenii au introdus peste 150.000 de VIN-uri pe site pentru a verifica istoricul maşinilor respective, iar printre acestea am descoperit mii de autovehicule cu daune care însumează peste 10 milioane euro – toate generate de incidente pe care vânzătorii preferă să le ţină ascunse. Astfel, prin dezvăluirea istoricului de incidente şi a numărului de kilometri, InspectorAuto.ro a reuşit să ajute mii de oameni să-şi cumpere o maşina fără defecte şi incidente ascunse, cu un istoric cunoscut”, a adăugat Mihai Cune. Conform statisticilor InspectorAuto.ro, au fost depistate cu cel puţin un incident la aproximativ 60% dintre maşinile care au ca ţară de primă înmatriculare România.

Asta în ciuda faptului că, de multe ori, vânzătorii postează în anunţuri faptul că maşinile nu au suferit niciun accident. În ceea ce priveşte daunele înregistrate în România, din totalul maşinilor pentru care au fost emise rapoarte plătite de verificare, majoritatea pe care InspectorAuto.ro le-a depistat sunt la maşini Volkswagen, Ford, BMW şi Audi. Dintre maşinile aduse din alte ţări UE şi verificate pe InspectorAuto.ro, 8% au fost descoperite cu daune majore, valoarea medie pentru reparaţie fiind de 11.571 euro.

Citeşte şi Fiscul îşi face magazin online cu super oferte. Iată cât costă un Maserati sau un Jaguar

Din daunele descoperite la maşini aduse din alte ţări UE, cele mai multe dintre ele au fost de la mărcile Volkswagen, BMW, Audi şi Mercedes-Benz, aduse din Germania. În urma analizei InspectorAuto.ro realizată pe 100 de maşini care au VIN publicat, luate aleator de pe site-urile de anunţuri, reiese că 37% au kilometrajul „‘dat înapoi”, iar 8% au şi kilometrajul dat înapoi şi daune. Aplicaţia a fost lansată la jumătatea lunii august 2016, dată de la care peste 27.000 VIN-uri au fost interogate în baza de date a InspectorAuto.ro.

„Piaţa neagră a kilometrilor” este estimată de InspectorAuto.ro la 300 milioane euro pe an pentru maşinile vândute în România. Prin serviciul de verificare fizică a maşinilor, Inspector pe Teren, circa 60% dintre maşinile inspectate au fost „bune de cumpărat”, respectiv maşini rulate oneste, despre care vânzătorii lor au fost sinceri în anunţuri.