Incendiu la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi, unitatea medicală a fost lăsată în beznă

Un incendiu a izbucnit miercuri seara la subsolul Spitalului Județean Satu Mare, într-o încăpere în care erau depozitate mai multe haine și alte materiale.

RomaniaTV.net
07 nov. 2018, 17:08
Incendiu la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi, unitatea medicală a fost lăsată în beznă

Fumul gros a urcat la etajele superioare. La fața locului s-au deplasat echipaje ale ISU Satu Mare. Au fost prezenți 15 subofițeri cu trei autospeciale de stingere a incendiilor. Incendiul a fost lichidat în câteva minute. Pompierii au evacuat aproximativ 30 de persoane. Este vorba despre aparținători și bolnavi deplasabili.

În acest moment incendiul a fost stins și se procedează la ventilarea întregii clădiri. Au fost evacuate aproximativ 30 de persoane (aparținători și bolnavi deplasabili)„, spun pompierii, citaţi de presasm.ro.

Potrivit protocolului, a fost oprită alimentarea cu energie electrică. Sistarea curentului s-a făcut pentru tot spitalul, mai puțin pentru Unitatea de Primiri Urgențe.

Un incendiu similar a avut loc acum patru zile și la Spitalul Județean din Sibiu. Și în acest caz, incendiul a fost localizat tot la subsolul unității medicale. Ca și la Satu Mare, una dintre probleme a fost legată de evacuarea fumului din incinta spitalului. Nu au fost raportate victime.