Jumătate din maşinile second-hand aduse în România, puse la vânzare, au probleme

Anul 2017 va fi cel mai bun din istorie pentru vânzătorii de mașini second-hand, mai cunoscuți și ca "samsari", atunci când este vorba de de persoane fizice. De la începutul anului, au fost înmatriculate peste 426.000 de autoturisme rulate de import, cu aproape 70% mai mult decât în cele 10 luni ale anului trecut. Reprezentantul unuia dintre cei mai mari procesatori europeni de date privind automobilele relevă o situație: pe medie, peste 50% din mașinile aduse în țară și puse la vânzare au avut cel puțin o daună.

15 nov. 2017, 11:38
Jumătate din maşinile second-hand aduse în România, puse la vânzare, au probleme

Poate suprinzător la prima vedere, dar foarte normal în logica de business a celor care se ocupă cu vânzarea de mașini rulate, mărcile cu cele mai mari probleme sunt cele din categoria de lux sau apropiate acestui nivel, care pot fi vândute la prețuri foate bune în România. Potrivit datelor AutoDNA, care, potrivit propriilor estimări, adună 75% din toate automobilele înmatriculate în Europa, tipul de mașină care are cel mai des probleme atunci când este adus în România ar fi BMW.

Citeşte şi  Samsarii de maşini nu vor plăti IMPOZIT. Proiectul iniţial prevedea o taxă de 10 LA SUTĂ

În nu mai puțin de 75% din cazurile verificate de AutoDNA a apărut un istoric de avarii ori neconcordanțe în ceea ce privește nivelul indicat de kilometraj. În totalul rapoartelor administrate de franșiza poloneză, BMW ocupă locul al doilea, pe mărci, cu aproape 17%.

Continuarea articolului pe profit.ro.