Noi detalii în cazul pacientei care a murit la Spitalul Obregia din Capitală. Ce spun medicii legişti

Apar noi detalii în cazul femeii moartă în curtea Spitalului Alexandru Obregia din Capitală. În urma autopsiei, o primă ipoteză a medicilor legişti este că femeia ar fi murit de foame.

09 aug. 2018, 11:38
Noi detalii în cazul pacientei care a murit la Spitalul Obregia din Capitală. Ce spun medicii legişti

Decesul pacientei ar fi survenit în urmă cu două zile (față de momentul descoperirii cadavrului) și a fost cauzat pe fondul epuizării fizice, o slăbire accentuată ireversibilă, stare care a dus la insuficiența multiplă a organelor și, în final, la stopul cardiorespirator.

Pe trupul pacientei care a dispărut de sub nasul angajaților Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” nu au fost descoperite semne de violență.

„Vorbim de o persoană care și așa avea un organism extrem de slăbit. Faptul că timp de mai multe zile nu s-a mai alimentat, nu s-a hidratat, a dus la o slăbire accentuată și, prin urmare, la epuizarea completă a resurselor biologice ale întregului organism care a fost privat de elementele de bază.

A trecut de limita reversibilității și, pe cale de consecință, a urmat insuficiența pluriorganică și stopul cardiorespirator. Adică decesul. Pe corp nu sunt semne care să indice că ar fi avut de suferit în urma unor violențe”, au explicat surse judiciare, potrivit Libertatea.

Victoria avea stomacul gol și micșorat. Ca de altfel toate organele interne.

Ancheta polițiștilor și a procurorilor bucureșteni va trebui să stabilească nu numai cum a reușit un om bolnav să plece dintr-un spital, de sub nasul celor care trebuiau să-l trateze, ci și cum a fost îngrijită Victoria pe perioada în care a fost internată.

Vreme de patru zile, pacienta Victoria Trandafirescu a rătăcit prin bălăriile din curtea spitalului, înfometată, speriată, singură, până și-a găsit sfârșitul.

Citeşte şi Anchetă la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală. O femeie a fost găsită moartă în spatele spitalului