Olguţa Vasilescu, despre atacurile lui Iohannis: „A încercat să facă o radiografie, numai că a făcut-o foarte prost”

Olguţa Vasilescu a vorbit în exclusivitate la România TV despre atacurile din ultima perioadă ale preşedintelui Iohannis la adresa Guvernului şi a premierului Dăncilă.

13 mai 2018, 16:47
Olguţa Vasilescu, despre atacurile lui Iohannis: „A încercat să facă o radiografie, numai că a făcut-o foarte prost”

„Cred ca ar trebui sa ii raspundem cu cifre pentru ca dumnealui a incercat sa faca o radiografie numai ca a facut-o foarte prost. A luat doar anumite date pe care sa le prezinte, uitand ca la finalul anului trecut am fost pe primul loc la cresterea economica si cred ca cel mai bun lucru ar fi sa ne uitam si sa vedem ce a fost si ce se estimeaza. Anul acesta comisia europeana confirma ca Romania a avut cea mai mare crestere economică de anul trecut 7% si de asemenea considera ca anul acesta vom fi pe locul 3 in UE dupa Malta si Irlanda la crestere potentiala a PIB-ului.”, a spus Olguţa vasilescu la România TV.

În ceea ce priveşte demisia premierului Dăncilă, ministrul Muncii consideră că nu se poate pune o astfel de problemă.

„Asta este o gluma. Cand iohannis va fi cel care poate sa decida ramanierea unui Guvern la guvernare, probabil ca atunci va avea acel drept. pana atunci nu. Parlamentul investeste guvernul prin votul de incredere si tot parlmentul poate demite intreg guvernul. Iohannis probabil ca se viseaza nu doar presedinte, ci si parlamentul in ansamblul sau, ceea ce este imposibil.  Si oricum nu vad de ce ar putea cere demisia unui PM care face performanta economica”, a mai spus Ministrul Muncii duminică seară.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Blaj, că pilonii pe care se construieşte un stat eficient sunt statul de drept, stabilitatea fiscală, politica externă predictibilă, care însă au fost puse în pericol în ultimul an prin aşa-zise reforme, ultima „de mare insucces” fiind Legea salarizării, are nu este o reformă, ci un eşec.