Petre Daea: Este timpul zootehnizării pentru că în producţia vegetală randamentele sunt remarcabile

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă seară, la Iaşi, că este timpul zootehnizării pentru că randamentele la diferite culturi sunt remarcabile, iar producţiile totale nu îşi găsesc folosinţa în ţară pentru că nu există un efectiv suficient.

RomaniaTV.net
23 sept. 2017, 20:12
Petre Daea: Este timpul zootehnizării pentru că în producţia vegetală randamentele sunt remarcabile

Petre Daea a afirmat la târgul agricol organizat în comuna ieşeană Leţcani că randamentele la culturi sunt în creştere şi că pentru valorificarea producţiei este necesară zootehnizarea României.

„Este timpul zootehnizării pentru că în producţia vegetală randamentela sunt remarcabile. În România, spuneam de fiecare dată şi o spun şi acum – se cultivă 2,5 milioane de hectare cu porumb, fiind cea mai mare suprafaţă cultivată din Uniunea Europeană. Şi randamentele de anul acesta şi din viitori ani vor fi din ce în ce mai mari. Producţiile totale nu îşi găsesc folosinţa în ţară datorită faptului că nu există un efectiv suficient. Cine consumă cel mai mult? Clar, consumatorul de hrană este zootehnia”, a explicat ministrul Agriculturii Petre Daea.

El a mai afirmat că suprafaţa de pajişti a României a ajuns la 4,8 milioane de hectare şi că aceasta „trebuie valorificată de cele două specii, respectiv ovina şi taurina de carne”.

„Căutăm soluţii în continuare. Avem instrumente, prin acordarea de subvenţii, care sunt destul de consistente, în aşa fel încât efectivele de animale să crească şi să putem valorifica această resursă, pajiştile”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a vizitat sâmbătă seară târgul agricol organizat în comuna ieşeană Leţcani, el caracterizând evenimentul ca fiind unul „formidabil”.
„Am văzut aici totul la locul lui, cu oameni care îşi dau mâna, înţelegând aici producătorii de tehnică agricolă şi lucrătorii pământului, fermierii. Am văzut şi expoziţia de taurine şi expoziţia de ovine şi de caprine, am văzut deci o parte din zootehnie”, a mai spus Petre Daea.