Mii de oameni au protestat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului

Mii de oameni au protestat duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii. A fost a treia zi consecutiv de proteste.

RomaniaTV.net
12 aug. 2018, 08:42
Mii de oameni au protestat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului

UPDATE: Şapte persoane au avut nevoie de înrijiri medicale duminică seară, la protestul din Piaţa Victoriei, din cauza ameţelilor, durerilor abdominale, zgârieturilor sau a stărilor de leşin. Un alt protestatar intrat în greva foamei s-a prezentat la ambulanţă, însă nu prezenta probleme deosebite. Un copil în vârstă de 7 ani a fost transportat la spital cu dureri toracice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, şapte persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au prezentat dureri toracice şi abdominale, ameţeli, zgârieturi sau leşinuri.

Un protestatar intrat în greva foamei s-a prezentat la ambulanţă, însă fără probleme deosebite, precizează reprezentanţii ISU.

Dintre cele şapte cazuri, un copil în vârstă de 7 ani a fost transportat la spital cu dureri toracice.

UPDATE: Protestul antiguvernamental care s-a desfăşurat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei, s-a închiat, câteva mii de oameni cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat „Demisia. O parte dintre protestatari au plecat în marş către Parlament. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă. După ora 22.00, însă, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi. La scurt timp ei s-au întors, iar un tânăr din coloana de manifestanţi a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi şi a fost dus la secţia de poliţie. Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică seară şi la Iaşi, Sibiu, Cluj sau Constanţa.

 

UPDATE: Aproximativ 300 de oameni participanţi la mitingul antiguvernamental din faţa Guvernului au plecat în marş pe Calea Victoriei, cu tobe şi vuvuzele.

UPDATE: Un bărbat aflat printre protestatarii care au plecat duminică seară în marş spre Palatul Parlamentului a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi, la întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Tânărul protestatar a fost luat din coloana de manifestanţi pentru a fi legitimat, spre nemulţumirea mai multor participanţi la protest care l-au urmat. După ce a fost legitimat, jandarmii i-au făcut, în stradă, o percheziţie corporală, după care l-au urcat într-o dubă a Jandarmeriei şi au plecat cu el.

Martori care au asistat la momentul în care bărbatul a fost extras din mulţime au declarat că acesta i-a întebat pe jandarmi de ce s-au îndreptat asupra lui, susţinând că nu a făcut nimic care să justifice gestul forţelor de ordine.

UPDATE: Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul este restricţionat pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu strada Ion Mincu şi pe bulevardul Aviatorilor, de la intersecţia cu strada Ion Mincu. Sursa citată mai precizează că a fost restricţionat traficul şi pe strada Buzeşti către Piaţa Victoriei, dar şi pe strada Paris.

UPDATE: La ora 21:00 manifestanții au aprins lanternele telefoanelor. Mulțimea scandeză intens. S-a strigat S-a strigat „M**e,**e PSD!”, „Demisia!” și „Analfabeta!”

UPDATE: În continuare lumea vine în piaţă, de pe bulevardele adiacente sau de la metrou. În acest moment sunt circa 7.000 de oameni la protest. Mulțimea răsfirată în piaţă ocupă o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați, cu multe grupuri de oameni care privesc dinafara acestei zone și cu locuri mai aglomerate în centrul pieţei.

UPDATE: Jandarmii au înlăturat unele garduri amplasate dinainte și au lărgit perimetrul unde poate sta mulțimea. Din ce în ce mai multă lume vine dinspre gurile de metrou. În acest moment sunt peste 2.000 de oameni în piaţă

UPDATE: Politia a închis traficul în mare parte din Piaţa Victoriei. Nu se mai circula dinspre Kiseleff și Aviatorilor, dinspre Lascăr Catargiu spre Titulescu și dinspre Buzesti spre Lascăr și Calea Victoriei.

Numărul protestatarilor crește continuu. La acest moment sunt peste 2.000 de oameni.

UPDATE: Circa 1.000 de persoane protestează acum în Piaţa Victoriei, iar numărul crește constant. Oamenii strigă „Demisia!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoți!” și „PSD, ciuma roșie!”

Se anunţă a treia zi de proteste în Piața Victoriei. Oamenii vor să iasă în stradă și duminică seară și spun că vor rămâne până când premierul Viorica Dăncilă își va da demisia.

„Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetăţeni pe care chipurile îi guvernează şi le apără drepturile.

Este inacceptabil, incalificabil şi nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă!

Plecaţi până nu moare cineva!”, scriu organizatorii protestului de duminică seară.

Citeşte şi: Un nou protest este anunţat sâmbătă în Piaţa Victoriei. Mesajul Jandarmeriei pentru participanţi

Sâmbătă, zeci de oameni au ieșit în stradă, manifestația fiind una pașnică, spre deosebire, când au avut loc incidente violente între jandarmi și protestatari. 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Jandarmeria Română se apără și spune că intervenția a fost una justificată. Cu toate acestea, procurorii militari s-au autosesizat și anchetează Jandarmeria, în urma evenimentelor de vineri.