Protest la Spitalul Judeţean din Craiova: Medicii refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

Un medic din Craiova a anunţat că nu va mai mânca meniul primit de la firma de catering cu care are contract Spitalul Judeţean, dacă nu va asigura masa şi pentru rezidenţi. Acesta împreună cu alţi doctori vor mânca, joi, câte un sandwich în faţa cantinei, în semn de protest.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 07:21
Protest la Spitalul Judeţean din Craiova: Medicii refuză să mănânce dacă nu primesc masa şi rezidenţii

Medicul Liviu Vasile, de la Spitalul Judeţean Craiova, a postat, pe pagina sa de facebook, că refuză să mănânce la cantina unităţii medicale, dacă nu primesc masa şi medicii rezidenţi.

„Mâine (joi – n.r.) sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii” trebuie reziliat. Avem bucătărie şi personal ce poate asigura masa pentru toţi medicii de garda”, a scris medicul.

Mai mult, medicul spune că, alături de alţi colegi ai săi, vor merge să mănânce un sandwich împreună cu rezidenţii, în faţa cantinei, în semn de protest.

„Mâncăm mâine (joi – n.r.) un sandwich în faţa „cantinei” cu rezidenţii? Cine se înscrie? (…). Sunt aproximativ 26 rezidenţi de gardă. 5 pâini feliate, 500 g. bacon, 500 g. caşcaval…ceva şerveţele… şi o apă…”, a mai scris medicul Liviu Vasile.

 

Mai mulţi doctori au răspuns apelului făcut de Liviu Vasile.

„La iniţiativa colegului nostru din SCJU Craiova, domnul doctor chirurg Liviu Vasile, vom mânca, împreună cu rezidenţii noştri, un sandwich, în faţa cantinei interzise pentru rezidenţi! Ora de masă, 12.30! Domnul doctor e de gardă şi refuză să mai ia masa în cantină, în aceste condiţii.. E modul nostru de a ne declara solidaritatea faţă de rezidenţii care nu vor mai putea lua masa gratuit, în spital, în zilele în care sunt de gardă!!”, a scris pe Facebook şi medicul Livia David, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Protestul medicilor vine după ce conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a postat un anunţ în sediul instituţiei care a fost ulterior publicat pe Facebook, potrivit căruia medicii rezidenţi trebuie să îşi plătească meniul începând cu data de 1 ianuarie. Masa va fi asigurată în mod gratuit doar pentru medicii specialişti şi primar, iar rezidenţii vor plăti 10 lei meniul.

Rezidenţii de la Spitalul de Urgenţă Craiova, puşi să-şi plătească mesele în timpul gărzilor, care erau gratuite. Reacţia ministrului