RATB a scos în trafic mai multe autobuze şi tramvaie. Cu câte mijloace de transport a fost suplimentat parcul circulant

Directorul general interimar al RATB, Adrian Sorin Mihail, a anunțat că în zilele de sâmbătă și duminică parcul circulant al Regiei a fost majorat cu o sută de mașini, cărora li s-au adăugat, de luni, alte 24.

09 ian. 2017, 10:28
RATB a scos în trafic mai multe autobuze şi tramvaie. Cu câte mijloace de transport a fost suplimentat parcul circulant

„În perioada zilelor de sâmbătă, duminică am majorat parcul circulant cu o sută de vehicule, respectiv 70 de autobuze, 20 de tramvaie, 10 troleibuze. Iar începând de azi, parcul circulant este majorat cu 18 autobuze, trei tramvaie, trei troleibuze, acesta fiind deocamdată maximul ce poate fi degajat pentru a fi în stradă. Pentru zilele următoare, avem toate forțele la muncă și vom acționa în consecință. Suntem pregătiți pentru zilele de marți, miercuri, cu plugurile perie, (…) avem materiale antiderapante, sunt în stocurile noastre”, a precizat el, luni, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Generale.

Directorul general interimar al RATB a menționat că, până în prezent, au fost folosite 76 de vehicule de intervenție, 15 tone de sare, șase tone de clorură și 18 metri cubi nisip. Zilnic au acționat aproximativ 500 de salariați. Mihail a adăugat că RATB a luat măsurile necesare pentru ca stațiile și refugiile să fie deszăpezite, menționând însă că „mai sunt câteva probleme la refugiile lungi de 60 de metri”, unde s-a impus depozitarea temporară a omătului în capătul acestora.

Întrebat de primarul general, Gabriela Firea, dacă a fost revizuit graficul deplasărilor, pentru a evita intervalele prea mari în care circulă mașinile sau succesiunea prea rapidă, Adrian Sorin Mihail a precizat că există controlori de trafic care au atribuția de a regla timpii respectivi, informează Agerpres. 

Sâmbătă dimineața, Consiliul General al Municipiului București a aprobat două proiecte de hotărâre privind revocarea CA al RATB și numirea a șase administratori provizorii, după ce vineri primarul general, Gabriela Firea, a solicitat demiterea Consiliului de Administrație al regiei, pe motiv că RATB nu a reacționat prompt în contextul ninsorilor.