Rusia susţine că Ucraina vrea să REZOLVE MILITAR conflictul din Ucraina

Rusia cere ţărilor occidentale să împiedice Ucraina să folosească forţa armată pentru a rezolva conflictul din estul Ucrainei, din regiunile Doneţk şi Lugansk, unde confruntările armate dintre Kiev şi rebelii proruşi se perpetuează.

11 feb. 2015, 09:57
Rusia susţine că Ucraina vrea să REZOLVE MILITAR conflictul din Ucraina

„Ne-ar plăcea să sperăm că Occidentul, inclusiv Germania, va influenţa, în sfârşit, regimul de la Kiev. În prezent, judecând după acţiunile recente ale autorităţilor de la Kiev, este clar că ei vor să rezolve militar criza” din estul Ucrainei, a declarat ambasadorul rus în Germania, Vladimir Grinin Grinin presei ruse.

Grinin a ţinut să sublinieze faptul că majoritatea liderilor occidentali a declarat recent că nu există o soluţie militară la criza ucraineană, ci numai o soluţie diplomatică ar putea rezolva problema.”Noi sperăm ca partenerii noştri occidentali vor trece de la vorbe la fapte şi vor începe să influenţeze autorităţile de la Kiev”, a adăugat Grinin, citat de sputniknews.com.

Citeşte şi REUNIUNE CRUCIALĂ la Minsk: Se decide dacă va fi PACE sau RĂZBOI în Ucraina

Situaţia din regiunea ucraineană Donbas (est) s-a agravat dramatic în ultimele săptămâni, în ciuda acordului  de încetare a focului încheiat în seprembrie, la Minsk, între autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Germanei şi Franţei reuniţi în „formatul Normandia” se întâlneasc miercuri în capitala belarusă pentru a negocia un acord de pace între părţile beligerante.