Tolea Ciumac, arestat preventiv într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Tolea Ciumac este acuzat de anchetatori de contrabandă cu ţigări în valoarea de mai multe milioane de euro şi constituirea de grup infracţional.

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 15:07
Tolea Ciumac, arestat preventiv într-un dosar de contrabandă cu ţigări

UPDATE: Şapte persoane, între care şi sportivul Tolea Ciumac, au fost arestate preventiv, vineri seara, într-un dosar de trafic cu ţigări de contrabandă. Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă.

Cele şapte persoane, între care şi Tolea Ciumac au fost reţinute de către procurorii DIICOT Bacău într-un dosar de trafic cu ţigări de contrabandă, iar ulterior magistraţii Tribunalului Bacău au decis arestarea lor preventivă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Alături de Tomac, au mai fost arestaţi preventiv Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre şi Valentin Stan pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Alte 12 persoane au fost puse sub control judiciar în acest caz.

DIICOT a reuşit să îl captureze pe Tolea Ciumac după o serie de percheziţii în Bucureşti şi în alte cinci judeţe. Sportivul a fost săltat din locuinţa sa din Capitală şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Conform procurorilor, Tolea Ciumac, dar şi alte 10 persoane ar fi consituit un grup infracţional care se ocupa cu contrabanda cu ţigări. În urma descinderilor la locuinţele acestora şi în mai multe depozite au fost găsite cantităţi mari de ţigări şi sume de bani obţinute din vânzarea ilegală a acestora.

Anchetatorii susţin că prejudiciul este de câteva milioane de euro, iar după audieri se va decide dacă suspecţii vor fi sau nu arestaţi preventiv.

„S-a reţinut că membrii grupărilor infracţionale au creat o veritabilă reţea de distribuţie a ţigaretelor provenind din contrabandă, structurată pe 3 paliere, în funcţie de rolurile pe care aceştia le-au avut în cadrul grupării”, arată DIICOT.

Joi, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăziilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Braşov, Galaţi, Bucureşti şi a Structurilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi Teleorman au făcut 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi în Capitală. Cu această ocazie, au ridicat aproximativ 600.000 pachete ţigări, 280 kilograme ţigarete vrac, aproape 250.000 lei, aproape 50.000 de euro şi 100 lire.