Pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată pentru 12 iunie

Tribunalul Dâmboviţa a amânat pentru 12 iunie pronunţarea în cererea făcută de Omar Hayssam pentru întreruperea executării pedepsei din motive medicale.

15 mai 2018, 05:53
Pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată pentru 12 iunie

Omar Hayssam nu s-a prezentat la termenul de marţi.

Nici avocatul acestuia nu a fost în sala de judecată. Judecătorul a dispus să i se pună în vedere avocatului din oficiu să fie prezent la termenul următor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul în cauză a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dâmboviţa la data de 10 noiembrie 2017, în cauză fiind dispusă, chiar de la primul termen, efectuarea unei expertize medico-legale.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare, primind 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013, pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.