Trupurile celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate

Trupurile neînsufleţite ale celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate de către salvamontişti, două fiind deja preluate de elicopter, iar cel de-al treilea a fost dus în creastă, urmând să fie la rândul său preluat de către elicopter.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 14:42
Trupurile celor trei turişti dispăruţi în Munţii Făgăraş au fost recuperate

„Toate cele trei victime au fost recuperate de către salvatori. Două au fost predate deja la elicopter şi transportate la baza muntelui şi predate IML, iar cea de-a treia a fost ridicată în creastă, de unde urmează să fie recuperată de elicopter”, a afirmat şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, pentru news.ro.

Zonele în care au fost descoperite trupurile celor trei turişti sunt extrem de accidentate, temperaturile sunt ridicate şi există pericol permanent de avalanşă, conform salvamontiştilor.

Cei trei turiştii dispăruţi în urmă cu două săptămâni în Munţii Făgăraş au fost localizați din elicopter. Din păcate, toţi sunt morţi. Cei trei – tată, fiu şi un prieten de familie – au fost surprinşi de avalanşă.

Pompierii militari și salvatorii montani îi căutau de trei zile pe cei trei turişti din Iaşi. Ultima veste de la ei a fost la sfârșitul săptămânii trecute, când unul dintre cei trei a vorbit la telefon cu un apropiat și se plângea de condițiile dure din cauza vremii. 

Mama tânărului de 18 ani care a pierit în munți a postat un mesaj impresionant pe pagina personală de Facebook.

„Petru, Octavian. Octavian, Petru. Și trupul lui a fost localizat între timp. Un om blând, care a iubit munții și ne-a iubit pe noi. Multumesc, copil vesel, pentru acești 18 ani. Am fost cea mai împlinită mamă. Domnul să ne lumineze să umblăm, așa, pe întuneric. Și acum, ca și la plecare, îți repet: ai grijă, te iubesc. Mami”

Octavian Sandu-Andrieş era un tânăr pasionat de sport şi de expediţiile pe munte. Postase pe pagina lui de socializare imagini şi informaţii despre numeroasele expediţii făcute în munţii României.