Un comisar european afirmă că Bulgaria este un exemplu bun privind protecţia frontierelor externe ale UE

Bulgaria este un bun exemplu al modului în care îţi poţi gestiona frontierele şi în acelaşi timp frontierele externe ale Uniunii Europene, a apreciat joi comisarul european pentru migraţie şi Afaceri Interne Dimitris Avramopoulos, înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne din UE, desfăşurată la Sofia, transmite BTA, citată de Agerpres.

25 ian. 2018, 11:40
Un comisar european afirmă că Bulgaria este un exemplu bun privind protecţia frontierelor externe ale UE

Oficialul european a spus că Europa trebuie să găsească o cale de a crea şi adopta un sistem de azil comun european. ”Nicio decizie nu va fi luată astăzi, dar cred că miniştrii vor contribui într-o manieră constructivă la găsirea unei soluţii”, a afirmat Avramopoulos, în cadrul reuniunii organizate de preşedinţia bulgară a Consiliului UE, informează Agerpres.

El a adăugat că ‘redistribuirea (solicitanţilor de azil) funcţionează’, peste 30.000 de persoane fiind relocate între statele membre.

”Am făcut mari progrese referitor la sprijinul şi contribuţia tuturor statelor membre. Dar trebuie să fim vigilenţi: nu ştii niciodată ce ne rezervă viitorul. Iată ce încercăm să facem: să elaborăm scheme, politici, pentru a furniza statelor membre şi UE mijloacele necesare pentru a trata probleme asemănătoare în viitor”, a explicat comisarul european, referindu-se la politica UE în domeniul migraţiei