Un copil s-a sinucis la o zi după ce tatăl său a murit

Un copil de 13 ani din Piatra-Olt și-a pus capăt zilelor, după ce, cu doar o zi în urmă, tatăl său, suferind de o maladie în fază terminală, a murit la Spitalul Slatina.

12 mai 2016, 09:11
Un copil s-a sinucis la o zi după ce tatăl său a murit

Familia Boar trecea printr-o grea suferință, după ce cu ani în urmă tatăl fusese diagnosticat cu cancer, iar în ultima perioadă starea sa de sănătate se degradase. Bărbatul fusese internat la Spitalul Slatina, însă luni a pierdut lupta cu boala. Marți, mama a mers la morga spitalului pentru a-și ridica soțul, timp în care, acasă, s-a produs tragedia.

Copilul mijlociu al familiei, Valentin, de 13 ani, s-a spânzurat.

„Din ce am vorbit cu mama, ea a plecat cu mașina mortuară la Slatina, să își ia soțul de la morgă. Copiii au rămas acasă, familia avea trei copii, doi băieți și o fetiță. Vali era mijlociul, avea 13 ani. El s-a dus la biserică să vorbească pentru tras clopotul și să aducă steagul acela care se pune la poartă. Când s-a întors acasă, răscolit probabil de moartea tatălui, s-a spânzurat. Din ce am aflat, sora cea mică l-a găsit și a alarmat vecinii”, a declarat Robert Munteanu, viceprimarul din Piatra-Olt, potrivit gazetanoua.ro.

Joi, tatăl va fi înmormântat, urmând ca mâine să fie înhumat și copilașul de 13 ani. Întreaga comunitate este alături de familia Boar.

„Primăria va acorda un ajutor de urgență. Ne vom ocupa de tot ce înseamnă înmormântare. Mama era oarecum pregătită pentru că se aștepta la decesul soțului, dar moartea copilului a picat ca un trăsnet. Dar problema financiară este acum cea mai mică, din păcate, rămâne această tragedie de neimaginat”, ne-a declarat Tudor Udrescu, primarul din Piatra-Olt.