Un proiectil perforant a fost găsit de un pacient în curtea unui spital

Un proiectil perforant a fost găsit, vineri după-amiază, de către un pacient în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce muniţia a fost scoasă din pământ de rădăcinile unui copac doborât de furtună. Bărbatul, internat în Secţia TBC, a luat proiectilul şi l-a dus la agentul de pază de la intrarea în unitatea medicală, acesta alertând autorităţile la numărul de urgenţă 112.

23 iun. 2017, 18:56
Un proiectil perforant a fost găsit de un pacient în curtea unui spital

Un pacient internat în Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a găsit un proiectil perforant în curtea unităţii medicale, în timp ce se plimba pe una din aleile din zona secţiei. Proiectilul se afla la baza unui copac care a fost scos din rădăcini de rafalele puternice de vânt de vineri după-amiază.

Bărbatul a ridicat elementul de muniţie şi s-a dus cu el la paznicul aflat în cabina de la intrarea în curtea spitalului, parcurgând astfel câteva zeci de metri cu bomba în mână. Ulterior, angajatul firmei de pază a alertat autorităţile la numărul de urgenţă 112.

„Echipa pirotehnică a intervenit în zonă, a ridicat în condiţii de siguranţă elementul de muniţie şi l-a transportat la depozitul inspectoratului. Din păcate, pacientul care a găsit acel proiectil de calibru 45 de milimetri nu a procedat corect. Obligatoriu, când sunt găsite astfel de elemente de muniţie, acestea nu trebuie mişcate. În mod normal, se anunţă Poliţia şi, până la sosirea acesteia, vor fi asigurate măsurile de siguranţă şi protecţie, în cazul nostru de către guardul spitalului”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Proiectilul găsit în curtea spitalului provine, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial, atunci când clădirea Secţiei de Pneumoftiziologie a fost transformată în unitate militară.