Fosta directoare a Liceului de Arte surprinsă în imagini compromiţătoare alături de un elev, sancţionată

Comisia de cercetare disciplinară a Liceului de Arte din Focșani a dispus măsuri în cazul fostei directoare a unității de învățământ, după ce la mijlocul lunii mai au apărut imagini compromițătoare cu aceasta în care apărea inclusiv dezbrăcată alături de un elev de-al său.

02 iul. 2018, 14:32
Fosta directoare a Liceului de Arte surprinsă în imagini compromiţătoare alături de un elev, sancţionată

Ccomisia a decis că fosta directoare a Liceului de Arte din Focșani nu va mai putea manageria niciodată această unitate de învățământ, nu va mai putea fi diriginte la o clasă timp de 4 ani și nu va mai putea preda la clase de liceu, ci doar la gimnaziu.

La mijlocul lunii mai, învățământul vrâncean a fost zguduit de un scandal a cărui protagonistă principală a fost, la acea vreme, directoarea Liceului de Arte Focșani, Diana Tăicuțu.

Fotografii în care aceasta apărea dezbrăcată, în scene tandre cu un elev de clasa a XII-a, de la acelaşi liceu, au ajuns pe internet, șocând pe toată lumea: profesori, elevi și părinți deopotrivă. Imaginile cu profesoara şi elevul în vârstă de 19 ani au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată în locuinţa personală a femeii.

După izbucnirea scandalului sexual, directoarea și-a dat demisia, acuzându-și soțul, de care era despărțită, că a distribuit fotografiile compromițătoare, scrie libertatea.ro.

La nivelul unității de învățământ s-a constituit o comisie de anchetă, însă directoarea demisionară a intrat în concediu medical. Abia de curând, ea a revenit la școală și a fost audiată, putând fi dispuse sancțiunile. Astfel, profesoarei i s-a suspendat pentru o perioadă de trei ani dreptul de a se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcţie didactică superioară, i-a fost suspendat dreptul de a fi diriginte timp de patru ani ori de a mai însoți elevii în tabere sau la olimpiade timp de 2 ani.

Potrivit deciziei luate de consiliul de administrație al liceului, ea nu va mai putea preda la clasele de liceu, ci doar la gimnaziu și nu va putea fi niciodată director al Liceului de Artă.

Decizia luată în consiliul de administraţie poate fi contestată. Măsuri au fost dispuse și în cazul elevului acuzat de relații nepotrivite cu profesoara. El s-a ales cu nota 8 la purtare.

Citeşte şi Elevul care avea o relaţie amoroasă cu directoarea liceului a pierdut bursa Casei Regale. Filmuleţul XXX i-a adus nota 8 la purtare