Tudorel Toader nu renunţă la propunerea Adinei Florea la şefia DNA

Ministrul Justiţiei a anunţat, la Antena3, că pe 27 decembrie îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis documentele pentru cei 5 procurori respinşi, printre aceştia aflându-se şi Adina Florea, pentru şefia DNA. "Vreau să îi arăt președintelui că nu există nelegalitatea la care s-a referit", a spus ministrul Justiţiei.

RomaniaTV.net
23 dec. 2018, 19:46
Tudorel Toader nu renunţă la propunerea Adinei Florea la şefia DNA

„Revin la Klaus Iohannis cu cele cinci vechi propuneri pentru conducerea DNA. Da, sunt aceleași propuneri, inclusiv Adina Florea. Vreau să îi arăt președintelui că nu există nelegalitatea la care s-a referit”, a zis Tudorel Toader.

Adina Florea a fost propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DNA după ce şeful statului a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA. Tudorel Toader a trimis propunerea la Cotroceni, în octombrie, în ciuda avizului negativ primit de la CSM. 

Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA. Iohannis a motivat că „nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004”.

Cele două alineate invocate de șeful statului vizează colaborarea cu serviciile de informaţii şi existenţa unui interes personal al celor numiţi în funcţii de conducere.