1.200 de persoane din Mehedinţi nu mai primesc ajutoare sociale

Agenţia Judeţeană de Prestaţii şi Inspecţii Sociale Mehedinţi a suspendat acordarea ajutorului social şi a alocaţiei de susţinere familială pentru 1.200 de beneficiari.

21 apr. 2014, 08:22
1.200 de persoane din Mehedinţi nu mai primesc ajutoare sociale

Directorul AJPIS Mehedinţi, Loredana Ţânţăreanu, a precizat luni că încetarea plăţilor, care va dura până la refacerea anchetelor sociale, a fost decisă ca urmare a neconcordanţelor identificate în declaraţiile pe proprie răspundere depuse la dosar de beneficiari referitoare la veniturile realizate, notează Agerpres.

„S-a constatat, în timpul verificărilor efectuate de către reprezentanţii noştri, că acestea aveau în proprietate mai multe animale decât permite legea la calculul respectivelor ajutoare, de pe urma cărora obţin venituri. Plata ajutoarelor acordate de stat a fost suspendată, ea putând fi reluată după efectuarea unor noi anchete sociale şi actualizarea tuturor documentaţiilor necesare cuprinse în dosarele de obţinere a ajutorului social şi a alocaţiei de susţinere familială”, a precizat Ţânţăreanu.

Potrivit acesteia, în prezent, în Mehedinţi primesc astfel de ajutoare 6.800 de persoane. În luna ianuarie, 235 de beneficiari au fost somaţi să înapoieze drepturi încasate ilegal în valoare de 165.000 lei.