AMENZI DE 1 MAI. Grătarul la iarbă verde ar putea costa şi 3.000 de lei. Iată unde poţi merge dacă rămâi în Bucureşti

1 MAI. Un semnal de alarmă este tras de poliţiştii locali, întrucât se apropie sărbătoarea de 1 Mai care, în mod tradiţional, se petrece la iarbă verde pe lângă grătare. Iată unde poţi merge de 1 Mai dacă rămâi în Bucureşti.

28 apr. 2017, 07:26
AMENZI DE 1 MAI. Grătarul la iarbă verde ar putea costa şi 3.000 de lei. Iată unde poţi merge dacă rămâi în Bucureşti

1 MAI. Chiar dacă mersul la grătar nu necesită un ritual aparte, cei care vor să desfășoare o astfel de activitate trebuie să țină cont de faptul că legea interzice aprinderea focului în spațiile neamenajate, iar amenzile sunt destul de piperate. Din acest motiv, este foarte important să fie alese doar acele spații special amenajate pentru a face grătar.

Spații pentru mers la grătar în București. Dacă alegi să rămâi în București, dar îți dorești să te bucuri de savoarea preparatelor la grătar, trebuie să știi că există locuri special amenajate unde poți merge cu prietenii.

1. Spații amenajate lângă Lacul Morii. În sectorul 6, există câteva spații special create pentru cei care își doresc să meargă la grătar. În spatele Parcului Crângași există 7 foișoare pentru astfel de activități.

2. Parcul Lumea Copiilor. Parcul Lumea Copiilor este un alt loc destinat grătarelor. Aici au fost amenajate spații încă din anul 2009, iar pentru a închiria un grătar este nevoie doar de buletin.

3. Palatul Mogoșoaia. Primăria Capitalei a amenajat spații de grătar și în curtea Palatului Mogoșoaia, locul fiind cu adevărat spectaculos.

4. Pădurea Pustnicu și Parcul Bragadiru. Pădurea Pustnicu și Parcul Bragadiru sunt alte două locuri adresate celor care vor să meargă la grătar în zona Bucureștiului.

Locuri perfecte pentru picnic

1. Parcul Comana. Parcul Comana se află la 30 de kilometri de București și reprezintă alegerea perfectă pentru petrecerea zilei de 1 Mai. Locul se află în mijlocul naturii și chiar dacă nu sunt permise grătarele, poți întinde o pătură și te poți relaxa servind preparatele pe care le-ai adus de acasă.

2. Parcul Herăstrău. Parcul Herăstrău este cea mai bună alegere dacă nu vrei să te deplasezi foarte mult de zona orașului. Zonele verzi îți vor permite să te relaxezi să te bucuri de peisaj.

3. Pădurea Cernica. Pădurea Cernica nu oferă doar spațiul potrivit pentru picnic, ci și o porție de cultură. Aici poate fi vizitată Mănăstirea Cernica și muzeul construit în acest loc.

 

Amenzi piperate la Timişoara

Autorităţile reamintesc faptul că, potrivit legii, nu oriunde se poate face picnic în Timişoara. Oamenii sunt îndemnaţi să nu lase focul nesupravegheat, să parcheze maşinile doar în locurile permise şi să nu lase în urmă gunoaie.

Amenzile pentru astfel de abateri ajung până la 3.000 de lei.

Potrivit legii, în Timişoara, picnic, fără aprinderea focului, se poate face în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei şi Parcul Karlsruhe.

Pe platoul de la Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locaţie devenită deja tradiţională, se pot desfăşura, de asemenea, activităţi specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai, respectiv grătare în aer liber.

Citeşte şi Ce GREŞELI trebuie să eviţi când faci carne la grătar ca să nu formeze compuşi cancerigeni