10 alimente sănătoase şi saţioase, ideale pentru dietă

Atunci când eşti la dietă, ştii că ai nevoie de alimente sănătoase, care să întrunească un anumit număr de cerinţe: să fie bogate în fibre, să fie saţioase, să te ajute să te simţi sătulă şi să îţi păcălească stomacul, făcându-l să creadă că este plin.

09 feb. 2015, 14:01
10 alimente sănătoase şi saţioase, ideale pentru dietă

Alimentele bogate in fibre (in mod natural) sunt cheia atunci cand e vorba de a obtine toti nutrientii de care ai nevoie. Ar trebui sa incerci sa incluzi o sursa de fibre in fiecare masa si gustare de peste zi, ne sfatuiesc nutritionistii.

Incearca si tu aceste cateva alimente bogate in fibre si benefice pentru organismul tau. Vei vedea ca sunt prietenele dietei tale.

1. Hummus

Boabele din familia fasolei sunt o sursa excelenta de fibre, spun nutritionistii, iar nautul nu este o exceptie. Hummusul cumparat din magazin are aproximativ 2,7 grame de fibre alimentare intr-o portie de trei linguri. Insa ai grija ce bagi in hummus: lipia facuta din faina alba nu va fi la fel de satioasa precum cea preparata din cereale integrale.

Citeşte şi Dieta cu lămâie face minuni: Ce presupune această cură de slăbit

2. Fulgi de ovaz

Evita poftele de la ora 10 dimineata chemandu-i micului dejun pe care il iei cateva „intariri”: fulgi de ovaz organic (fara arome), care poate avea pana la 4 grame de fibre per pachet. Ca bonus, fulgii de ovaz contin fibre solubile, care ajuta la mentinerea nivelului colesterolului in limite normale, si fibre insolubile, care te ajuta sa te simti satula dupa ce le-ai consumat.

Citeşte şi Alimente care te lasă fără energie: La ce trebuie să renunţi ca să fii în formă toată ziua

3. Avocado

Stii ca fructul de avocado are o mare doza de grasimi mononesaturate, dar, in acelasi timp, avocado contine o cantitate semnificativa de fibre, spun nutritionistii. De fapt, un avocado are aproximativ 13,5 grame de fibre – acesti nutrienti extrem de satiosi care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta.

Citeşte şi Cartofii prăjiţi conțin substanţe canceroase! Vezi ce alte alimente sunt nocive pentru corp

4. Linte

Boabele de linte sunt de doua ori mai satioase, deoarece ele contin din plin proteine si fibre, explica nutritionistii: fiecare sfert de cana de linte are 3,9 grame de fibre si aproape 4,5 grame de proteine.

Citeste mai mult pe feminis.ro.