10 analize pe care trebuie să le facă regulat orice femeie. Chiar dacă este sănătoasă

Sanatatea este cel mai de pret dar pe care il avem. Si cum intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci, va prezentam o lista de analize pe care orice femeie trebuie sa le faca regulat, chiar daca este sanatoasa. 

10 nov. 2017, 20:33
10 analize pe care trebuie să le facă regulat orice femeie. Chiar dacă este sănătoasă

1. Testul de depistare a cancerului la san

O depistare precoce a cancerului la san creste simtitor sansele de vindecare. Daca se intervine chirurgical la timp, celulele cancerigene sunt usor de tratat. In plus, se impiedica invadarea ganglionilor limfatici si a altor organe precum plamanii sau creierul. Intre 20 si 30 de ani, daca in familie nu exista antecedente, testul de depistare a cancerului la san trebuie facut cu o regularitate de o data la trei ani. Mamografiile sunt foarte precise. Ele pot depista o formatiune suspecta la san chiar si cu 3 ani inainte de a o putea simti prin palpare. Intre 40 si 50 de ani (grupa cu cel mai mare risc), acest test trebuie repetat in fiecare an. Intre 50 si 74 de ani, scanarea se poate face o data la doi ani. 

2. Testul de depistare a cancerului de col uterin (cervical)

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului (organul cavitar, sub forma de para in care creste fatul). Cervixul face legatura intre uter si vagin. Infectia cu virusul papiloma este cauza majora a declansarii cancerului. Cea mai eficienta metoda de tratament incepe cu depistarea precoce a bolii. Testul Papanicolau poate descoperi celule precanceroase pe suprafata colului, celule ce pot fi indepartate inainte de a se transforma in cancer.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.