10 lucruri pe care nu le ştii despre mintea ta

Cu toate că am avansat tehnologic foarte mult în ultimele decenii, încă stim foarte puţine lucruri despre mintea noastră, despre cum o putem folosi la parametri mai înalţi şi despre cum acest "super-computer" are nevoie de comenzi şi antrenament zilnic pentru a pune viaţa în mişcare.

RomaniaTV.net
25 apr. 2016, 20:27
10 lucruri pe care nu le ştii despre mintea ta

Psihologul Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul Mintii”, considera ca mintea noastra este cel mai avansat element care ne defineste, iar cu cat vom intelege mai multe despre ea, cu atat viata noastra va deveni mai clara, mai simpla, vom capata mai multa incredere in noi si vom indrazni sa facem lucruri pe care, altminteri, nu le-am fi facut. Specialistul si trainerul in programare neuro-lingvistica (NLP) afirma ca sunt 10 lucruri pe care nu le stim despre cum functioneaza mintea noastra, iar intelegerea lor ne-ar putea ajuta sa ne imbunatatim perceptia despre lume, viata si mai ales noi insine.

Acestea sunt:

Mintea noastra este mai puternica prin simboluri

„Mintea noastra percepe mai degraba tabloul general si lucreaza cu simboluri, de aceea ne este foarte greu sa memoram, spre exemplu, poezii cuvant cu cuvant, dar ne este mult mai accesibil sa „inregistram” mental un film. Mintea subconstienta poate inregistra cu usurinta fiecare amintire posibila prin serii de simboluri si prin imagini pentru memoria vizuala”, afirma psihologul Alexandru Plesea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.