11 greşeli pe care să le eviţi dacă vrei să ai un păr frumos

O podoabă capilară frumoasă și îngrijită va spune mai multe despre tine decât orice ținută perfectă. Un păr superb te va face să fii mai atrăgătoare și implicit mai încrezătoare în tine. Evită cele mai comune greșeli care te împiedică să ai părul la care visezi!

25 apr. 2017, 12:42
11 greşeli pe care să le eviţi dacă vrei să ai un păr frumos

1. Alegerea greșită a șamponului 

Alegerea șamponului potrivit este crucială pentru întreținerea părului tău. Ca să eviți deteriorarea firului de păr, asigură-te că șamponul ți se potrivește.

 2. Îți speli părul prea des sau prea rar 

Frecvența cu care ar trebui să îți speli părul ține de o serie de factori, care diferă de la caz la caz, cum ar fi în funcție de tipul de păr sau de calitatea apei pe care o folosești. Dacă de exemplu faci parte din categoria celor cărora li se îngrașă părul repede, este recomandat să îți speli părul o dată la 1-2 zile. 

3.  Aplici incorect șamponul 

Piaptănă-ți bine părul înainte de a începe șamponarea. Cantitatea de șampon folosită depinde de lungimea părului tău. Ai grija să nu folosești prea mult produs. Pune șamponul în palme, apoi freacă-le până obții o spumă. Aplică șamponul întâi la rădăcini, masează-le cu buricele degetelor, cu mișcări ușoare, fără să zgârii scalpul cu unghiile. Clătește și fă același lucru, dar pe lungimea firului de păr. Dacă este nevoie, repetă încă o dată procedura. 

4. Uiți să îți hidratezi părul 

Părul se deshidratează extrem de rapid, însă poți să-l ajuți să arate bine folosind balsam și mască destinate acestei probleme. Aplică balsam la finalul fiecărei spălări și folosește mască o dată la 2-3 zile, însă aplic-o doar pe lungimea firului de păr, nu și la nivelul scalpului. 

5. Temperatura apei 

Multe persoane aleg o temperatură mult prea ridicată a apei, însă nu își dau seama că fac poate cea mai gravă greșeală. Dacă ai părul vopsit, apa fierbinte distruge culoarea și activează glandele să producă ulei în exces. Folosește în schimb apa călduță și așa vei reuși să îndepărtezi murdăria și să îmbunătățești circulația sângelui. La final este recomandat să clătești părul cu apă rece dacă vrei să dai strălucire părului tău. 

6. Îți usuci părul cu prosopul 

După ce ți-ai spălat părul, stroace excesul de apă cu mâinile, fără a roti părul și astfel să îl rupi, apoi înfășoară-l într-un tricou vechi de bumbac. Pe lângă faptul că acesta absoarbe rapid excesul de apă, nu îți distruge foliculii așa cum o face prosopul. 

7. Periaj agresiv și prea des 

Părul periat prea des își pierde elasticitatea și devine mai firav. În niciun caz nu îți pieptăna părul atunci când este ud, așteaptă să se usuce. Începe cu mișcări delicate, pe șuvițe mici de păr, dinspre vărfuri către rădăcini. 

8. Folosești prea multe produse de styling 

Uscătorul de păr, placa, ondulatorul și alte aparate similare pot duce la uscarea excesivă a părului și implicit la deteriorarea acestuia. Dacă nu poți să renunți la ele, atunci nu uita să aplici de fiecare data un produs de protecție termică pe întreaga lungime a firului de păr. 

9. Utilizarea incorectă a uscătorului de păr 

Înainte de a folosi uscătorul de păr, usucă-l parțial cu ajutorul unui tricou vechi. Apoi, aplică jetul de aer al uscătorului reglat la o temperatură medie, nu foarte fierbinte, la o distanță de aproximativ 20 de cm. Începe de la rădăcini către vârfuri, iar la final răsfață-ți părul cu un jet de aer rece pentru a-l face să  strălucească. 

10.  Dietă nesănătoasă 

Poate că ai respectat toți pașii, însă tot nu ești mulțumită de rezultate. Te-ai gândit că poate fi vorba de o dietă dezechilibrată? O dietă nesănătoasă și slabă în vitamine, minerale și proteine poate fi cauza pentru care părul tău nu arată bine. Un alt motiv poate fi și lipsa de zinc, dar dacă vrei să eviți aceste deficiențe, include în meniu tău zilnic: ouă, fructe de mare, avocado, terci de fulgi de ovăz, prune. Nu uita nici de fier și calciu pe care le găsești în: pește, alune, ficat, grâu și hrișcă. 

11. Dormi cu părul desprins 

Dacă ai părul lung, ar trebui să prinzi înainte de culcare, cea  mai bună variantă ar fi să îl împletești. Acest obicei te va ajuta să scapi de diminețile în care te trezești cu părul electrizat și în toate direcțiile, cu alte cuvinte îți va lua mai puțin timp să te aranjezi!

CItește și: Trucuri rapide de a-ți aranja părul când ești pe fugă