11 motive pentru care trebuie să bem apă cu lămâie dimineaţa

Daca esti in cautarea unui truc simplu pentru a-ti imbunatati viata si starea generala de sanatate, nu cauta prea departe. Apa cu lamaie, primul lucru pe care trebuie sa-l bei dimineata, este cel mai simplu mod pentru a obtine efecte enorme asupra starii generale de sanatate. Apa cu lamaie ajuta corpul la finalizarea procesului natural de detoxifiere. Lamaile, dupa cum stim cu totii, sunt pline de vitamina C, B, calciu, fier, magneziu, potasiu, enzime, antioxidanti si fibre.

18 oct. 2017, 19:28
11 motive pentru care trebuie să bem apă cu lămâie dimineaţa

1. Intarirea sistemului imunitar. Sucul de lamaie este bogat in vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si lupta impotriva racelii si gripei. Dar nu numai vitamina C este importanta pentru sistemul imunitar, ci si fierul care este un alt nutrient important, iar lamaile imbunatatesc capacitatea de a absorbi mai mult fier din alimentele pe care le mananci, potrivit secretele.com.

2. Cresterea energiei. Apa cu lamaie iti ofera un impuls de energie si imbunatateste starea de spirit chiar la inceputul zilei.

3. Creste puterea creierului. Nivelul ridicat de potasiu si magneziu are efecte benefice asupra creierului si a nervilor. Apa cu lamaie iti poate da un impuls cand ai nevoie sa lupti impotriva depresiei si stresului. Creeaza o claritate mentala si creste nivelul de concentrare, ceea ce inseamna ca este o bautura excelenta pentru studenti sau persoane cu locuri de munca solicitante si stresante.

4. Imbunatateste digestia. Sucul de lamaie are o structura similara cu sucul din stomacul tau si te ajuta sa alungi toxinele din tractul digestiv. Sucul de lamaie poate ajuta la ameliorarea indigestiei, arsurilor din stomac si balonarii. De asemenea, hidrateaza colonul si stimuleaza productia bilei.

5. Pierderea in greutate. Desi apa cu lamaie nu este neaparat un miracol in scaderile de greutate, ea poate ajuta cu siguranta obtinerea de rezultate pe termen lung. Lamaia stimuleaza metabolismul, ajuta digestia, taie pofta de mancare si iti da senzatia de plin.

6. Reducerea inflamatiei. Lamaile au capacitatea de a elimina acidul uric din articulatii, principala cauza a inflamatiilor.

7. Tine locul cafelei. Apa calda cu lamaie iti da un impuls asupra corpului similar cu cel al cafelei de dimineata.

8. Improspateaza respiratia. Lamaile improspateaza respiratia si lupta impotriva bacteriilor bucale. Desi lamaile sunt foarte bune pentru starea generala de sanatate orala, evitati sa le folositi nediluate. Acidul citric poate eroda smaltul dintilor, asa ca nu-ti peria dintii cu ea, bea un pahar de apa cu lamaie mai bine.

9. Hidrateaza corpul. Este important sa ramai hidratat. Mai ales in timpul lunilor de vara. Apa plata este cea mai buna, dar multi oameni o neglijeaza si nu beau suficienta. Deci, nu ezita sa incepi sa bei apa cu lamaie, nu numai dimineata ci si in timpul zilei pentru a ramane hidratat.

10. Proprietati de curatare. Lamaile ajuta intregul corp sa elimine toxinele si sa previna deteriorarea celulelor, tesutului si a organelor. Acestea stimuleaza ficatul sa produca mai multe enzime si sa lucreze mai eficient. Sucul de lamaie functioneaza ca un diuretic pentru a mentine tractul urinar fara toxine, poate schimba nivelul pH-ului care descurajeaza dezvoltarea bacteriilor si curata colonul. Acest lucru este foarte util pentru persoanele care sufera de infectii ale tractului urinar.

11. Intinerirea pielii. Lamaile sunt o bogata surse de antioxidanti care previn radicalii liberi. Acesti radicali liberi sunt responsabili pentru imbatranirea pre-matura a pielii. Vitamina C ajuta la mentinerea elasticitatii pielii pentru a preveni formarea ridurilor si a petelor.

Citeşte şi Ceva bun, de sezon: Dulceaţă de mere şi gutui