11 Septembrie 2001: Americanii se tem ACUM de ATACURI teroriste mai mult ca oricând VIDEO

Numărul americanilor care se tem în prezent de posibile atacuri teroriste din partea grupării jihadiste Statul Islamic, ce operează în Siria şi Irak, îl depăşeşte substanţial pe acela al cetăţenilor americani preocupaţi de ameninţările teroriste înregistrată în perioada imediat următoare după evenimentele de la 11 septembrie 2001, conform unui sondaj realizat de postul de televiziune NBC News şi publicaţia Wall Street Journal, citată de AFP, potrivit Agerpres.

11 sept. 2014, 07:20
11 Septembrie 2001: Americanii se tem ACUM de ATACURI teroriste mai mult ca oricând VIDEO

Potrivit acestei cercetări sociologice, citate de Ria Novosti, 47% dintre americani cred că ţara lor este protejată mai slab de eventuale atacuri teroriste decât înainte de prăbuşirea turnurilor gemene (WTC).

De asemenea, potrivit sondajului, proporţia persoanelor intervievate care consideră că viaţa în America a devenit mai sigură după evenimentele de la 9/11 este de numai 26%.

În acelaşi timp, 61% dintre cetăţenii americani cred că utilizarea forţei militare împotriva jihadiştilor Statului Islamic este în interesul ţării.

Citeşte şi 13 ani de la atentatele din 11 Septembrie: Casa Albă vorbeşte deste EXTREMISM şi RADICALIZARE

În conformitate cu un sondaj efectuat anul trecut, doar 21% dintre americani au fost favorabili trimiterii de trupe de către SUA în Siria pentru înlăturarea regimului lui Bashar al-Assad.

Potrivit actualului sondaj, numai 32% dintre americani sprijină politică externă promovată de administraţia preşedintelui Barack Obama.

Citeşte şi TEORIA CONSPIRAŢIEI. NICIUN avion NU a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001 VIDEO

Această cercetare sociologică, efectuată între 3 şi 7 septembrie 2014, a implicat peste 1.000 de persoane, având o marjă de eroare de 3,1%.

Citeşte şi Se pregăteşte un nou 11 Septembrie? Miliţiile islamiste din Libia au CAPTURAT 12 AVIOANE comerciale

În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, un comando de 19 terorişti, având legătură cu reţeaua internaţională Al Qaida, a deturnat patru avioane de pasageri. Două avioane au lovit World Trade Center, în partea de sud a Manhattan-ului din New York. Un incendiu s-a declanşat la etajele superioare ale clădirilor-turn, iar la puţin timp după aceea acestea s-au prăbuşit, făcând un număr mare de victime. Al treilea avion de pasageri a fost îndreptat asupra clădirii Pentagonului. Atacurile teroriste de 11 septembrie s-au soldat cu peste 3.000 de morţi şi au declanşat războiul american împotriva terorismului.