13 ani de la atentatele din 11 Septembrie: Casa Albă vorbeşte despre EXTREMISM şi RADICALIZARE

Casa Albă va organiza în luna octombrie un summit privind extremismul şi radicalizarea, a anunţat miercuri ministrul american pentru securitate internă, Jeh Johnson, în ajunul comemorării a 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, informează joi AFP, citată de Agerpres.

11 sept. 2014, 06:41

Referindu-se la ameninţările teroriste cu care Statele Unite se confruntă în prezent, Jeh Johnson a afirmat că Statul Islamic (SI) a devenit ‘o organizaţie teroristă de prim plan pe scena mondială’, ‘extrem de periculoasă’, pe care ‘Statele Unite s-au angajat să o distrugă’.

‘Deşi nu avem informaţii credibile care să confirme faptul că SI intenţionează să atace în prezent ţara noastră, noi ştim că SI este gata să omoare americani nevinovaţi pe care-i întâlnesc, doar pentru că sunt americani’, a afirmat el într-o conferinţă la Consiliul pentru relaţii externe.

Citeşte şi  GROUND ZERO: Americanii au făcut SUVENIRURI din ruinele World Trade Center GALERIE FOTO VIDEO

Ministrul Johnson a adăugat că autorităţile americane se află ‘în permanenţă în gardă împotriva unei posibile ameninţări teroriste pe teritoriul’ ţării.

Citeşte şi Se pregăteşte un nou 11 Septembrie? Miliţiile islamiste din Libia au CAPTURAT 12 AVIOANE comerciale

Estimând că este vorba despre ‘ameninţarea cea mai dificil de detectat’, ministrul a profitat de ocazie pentru a anunţa organizarea în luna octombrie, la Casa Albă, a unui summit privind ‘eforturile interne şi internaţionale pentru prevenirea extremismului violent’.

Citeşte şi SUA sunt VULNERABILE la un 11 Septembrie CIBERNETIC

‘Noi trebuie să ne angajăm în lupta împotriva acestei forme de ameninţare teroristă, nu putem evita asta’, a mai spus el. ‘Suntem în poziţia de a mobiliza opinia publică internaţională, inclusiv lumea musulmană, cu privire la pericolele pe care le reprezintă Statul Islamic’, a mai spus Jeh Johnson.