13 coincidenţe ciudate din istorie

În cadrul unor evenimente din istorie, unii au descoperit tot felul de coincidenţe ciudate, scrie efemeride.ro. O explicaţie logică este că, cu cât este mai complex un sistem de lucruri sau evenimente, cu atât şansele apariţiei unor aşa-zise coincidenţe creşte.

29 mart. 2015, 17:15
13 coincidenţe ciudate din istorie

1. În 4 noiembrie 2008, Barack Obama câștiga alegerile prezidențiale. Combinația norocoasă de la loteria din Illinois a fost 666.

2. Astronomul sud-african, Daniel du Toit ținuse o conferință despre moartea care poate veni instantaneu. După conferință a mâncat o bomboană și a murit.

3. În jocul Deus ex, apărut pe piață în anul 1999, cele două Turnuri Gemene sunt demolate din cauza producerii unui atac terorist.

4. Asasinarea ariducelui Franz Ferdinad a declanșat Primul Război Mondial. Mașina în care se afla în timpul atacului avea tăbliţa de înmatriculare cu înscrisurile A III 118. Războiul s-a încheiat prin semnarea unui armistițiu în data de 11.11.18, la ora 11.

5. În anul 2002, un finlandez de 70 de ani, care se afla pe o bicicletă, este accidentat de o mașină și moare. O jumătate de oră mai târziu, pe aceeaşi stradă și în aceleași circumstanțe, fratele său geamăn moare.

6.În anul 1883, Henry Ziegland se desparte de iubita sa. Iubita sa nu suportă această despărțire și se spânzură. Fratele fetei jură că se va răzbuna și la scurt timp, trage cu o armă asupra lui Ziegland. Ziegland se prăbușește, iar fratele fetei se sinucide cu aceeaşi armă. Ziegland a supraviețuit, el fiind ușor rănit la obraz.Glonțul nimerise într-un copac din apropiere. După câțiva ani, Ziegland a dorit să distrugă acel arbore și folosește dinamită. În momentul exploziei, glonțul rătăcit a ricoșat în capul lui Ziegland, dar refuză și de această dată, să-i străpungă craniul.

7. În 1838, Edgar Allan Poe publica cartea Aventurile lui Gordon Pym. În carte este vorba despre patru bărbați blocați în ocean, după ce barca lor s-a scufundat. Pentru a supraviețui, ei l-au omorât și mâncat pe cel mai tânăr dinte ei, pe nume Richard Parker. Patruzeci și șase de ani mai târziu, un vapor numit Mignonette eșuează în largul oceanului. Cei patru marinari, pentru a supraviețui, l-au omorât și mâncat pe cel mai tânăr, numit Richard Parker.

8. Samuel Clemens, alias Mark Twain, s-a născut în 1835, la scurt timp după apariția cometei Halley. Toată viața sa, el a susținut că va muri când cometa se va reîntoarce. A murit în 1910, de o criză cardiacă,la o zi, după ce cometa Halley a reapărut.

9. În 20 septembrie 1911, un pachebot numit RMS Olympic de la White Star Line intră în coliziune cu un vapor de război numit HMS Hawke. Pagubele materiale au fost mari, dar fără victime. Șapte luni mai târziu, se produce tragedia de pe Titanic, accident în care au murit 1500 de oameni. Titanicul aparține de White Star Line. În 21 noiembrie 1916, cel mai mare pachebot, numit Britannic, de la White Star Line, se scufundă în Marea Mediterană, în urma unei explozii. Treizeci de persoane au murit. Ce au în comun cele trei accidente? Aceeași persoană, de meserie infirmieră, s-a aflat la bordul celor trei nave și a supraviețuit în cele trei accidente.

10. Un francez, pe nume Jean Marie Dubbary a fost executat, pentru că și-a omorât tatăl, în februarie 1764. O sută de ani mai târziu, o altă persoană a fost executată pentru aceeaşi faptă. Numele persoanei era Jean Marie Dubbary.

11. Un baron francez, pe nume Rodemire de Tarazone a fost omorât de un bărbat numit Claude Volbonne. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl baronului este omorât de o persoană, care se numea tot Claude Volbonne.

12. Regele Umberto I al Italiei mânca într-un restaurant din Monza, în data de 28 iulie 1920. Constată cu surprindere că pe proprietarul restaurantului îl chema Umberto și că-i semăna leit. Soțiile celor doi purtau același nume. Restaurantul fusese deschis în ziua în care fusese încoronat regele. A doua zi, ambii au murit, în condiții diferite.

13. În 26 noiembrie 1911, trei oameni au fost acuzați de moartea lui Sir Edmund Berry. Cei trei au muri prin spânzurare, la Greenberry Hill, din Londra. Numele celor trei erau Green, Berry și Hill.