14 lucruri ştiinţifice extraordinare care te vor lăsa cu gura căscată

Cine a spus că știința este plictisitoare? Oamenii de știință au descoperit recent ca apa de nuca de cocos poate fi administrata intravenos, iar Mona Lisa de fapt ar fi avut sprâncene. Această lume nu va înceta niciodată să ne surprindă, poți fi sigură de asta! Mai jos vei găsi o listă de fapte științifice noi care pot părea mai degrabă o descriere a filmelor SF. Iată cele mai uimitoare lucruri pe care probabil nu le știai.

23 mart. 2018, 04:17
14 lucruri ştiinţifice extraordinare care te vor lăsa cu gura căscată

1. Cel mai rece loc din Univers este pe Pamant. Oamenii de știință din Finlanda au reușit să înghețe atomii folosind un laser. Acest lucru le-a permis să ajungă la o temperatură care este aproape de absolut zero.

2. Compusul chimic care produce gustul de zmeură, se află în întregul Univers. Dacă ai putea gusta Universul, ar avea gust de zmeură.

3. Una dintre substanțele cele mai alunecoase din lume este lichidul care se află în genunchi.

4. Cel mai mare organism viu din lume este Armillaria Ostoyae, care crește în Malheur (Oregon, S.U.A.). Dimensiunea sa este mai mare de 2.174 de acri, iar vârsta sa este de aproximativ 2.400 de ani.

5. Creierul unui calmar este ca un covrig. Totul se datorează modului în care este proiectat sistemul său digestiv: alimentele trebuie să treacă prin creier din cauza naturii corpului lui. Forma de covrig ajută la menținerea intactă a creierului atunci când calamarul înghite bucăți mari de mâncare.

6. O purice accelerează mai repede decât o navetă spațială. Salturile sale sunt de 3,14 inci pe milisecundă. Accelerarea unui purice este de 50 de ori mai rapidă decât cea a unei nave spațiale.

7. Plămânii umani au aceeași suprafață ca un teren de tenis.

8. Bărbații au o predispoziție genetică pentru a avea un băiat sau o fată. Barbatii care au multe surori au fete mai des si invers.

9. Înălțimea Turnului Eiffel se schimbă în funcție de vreme: vara, când este foarte cald afară, se poate mări cu 5,9 inci. Metalul se extinde atunci când este cald, motiv pentru care Turnul Eiffel devine mai mare în sezonul cald.

10. Pește thailandez numit, Cryptotora Thamicola se pot urca pe roci. Acesta este singurul pește care poate merge. Are un pelvis dezvoltat și își folosește membrele ca și reptilele.

11. Un specialist în artă numit, Pascal Cotte a cercetat Mona Lisa folosind echipament special și a aflat că avea sprâncene. Doar că au dispărut de-a lungul timpului, astfel încât nu mai putem să le vedem. În plus, fața inițială a lui Mona Lisei era mult mai lată și cerul era mai albastru.

12. O prietenie masculină între cimpanzei ajută la scăderea nivelului de stres în timpul conflictelor. Oamenii de știință au aflat că luptele sunt mai puțin dramatice dacă un cimpanzeu se luptă alături de un prieten.

13. Creierul are nevoie de energie la fel de mult ca un bec de 10 wați. Și nu contează dacă dormi sau ești treaz.

14. Consumul frecvent de cafea duce la o diminuare a dimensiunii sânilor. 3 cești de cafea pe zi pot determina micșorarea sânilor, mai ales dacă la început erau mari. Cofeina arde grăsimile. Și, după cum probabil știți, sânii constau mai ales în țesut adipos.