15 martie ar putea fi ZI LIBERĂ. Proiect de lege în Parlament

Deputatul covasnean Kulcsar Terza Jozsef a anuntat ca impreuna cu colegii sai din partidul UDMR care fac parte din Camera Deputatilor vor depune un proiect de lege prin care doresc zi libera oficial de ziua maghiarilor.

23 feb. 2017, 08:56
15 martie ar putea fi ZI LIBERĂ. Proiect de lege în Parlament

Deputatul covăsnean Kulcsar Terza Jozsef a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, împreună cu ceilalţi membri ai UDMR din Camera Deputaţilor, va depune un proiect de lege pentru ca ziua de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, să fie declarată oficial zi liberă.

„Noi, maghiarii, suntem cea mai mare minoritate din Romania, noi respectam ziua nationala a Romaniei, dar dorim ca si pentru noi sa fie respectata ziua noastra nationala, 15 martie, iar maghiarii sa fie liberi in aceasta zi, sa poata sa sarbatoreasca si sa mearga la manifestari (…) in scurt timp o sa depunem o initiativa legislativa”, a declarat liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

ZILE LIBERE 2017. CALENDARUL ZILELOR LIBERE în 2017: 

16 aprilie (duminică) și 17 aprilie (luni) – Paștele ortodox/Paștele catolic (anul viitor, ortodocșii și catolicii vor sărbatori Paștele în aceeași zi)

1 Mai (luni) — Ziua Muncii

ZILE LIBERE 2017. 

1 iunie (joi) – Ziua Copilului (decizie valabilă din luna noiembrie acest an)

4 iunie (duminică) și 5 iunie (luni) – Rusalii

15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Națională a României

25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul