16 cetăţeni din Irak şi Afganistan şi călăuza lor sârbă, opriţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

16 cetăţeni din Irak şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, ajutaţi de o călăuză sârbă, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa

02 nov. 2017, 09:33
16 cetăţeni din Irak şi Afganistan şi călăuza lor sârbă, opriţi de poliţiştii de frontieră din Timiş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din 16 persoane, care se deplasa, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, dinspre frontiera cu Serbia spre România.

„Poliţiştii de frontiera au monitorizat grupul şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre localitatea Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea. Imediat, s-a procedat atât la oprirea autoturismului, cât şi la reţinerea persoanelor rămase pe jos, toţi fiind duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că grupul era format din şapte bărbaţi, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani.

De asemenea, s-a constatat că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb şi are 28 de ani.

Cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei cu ajutorul bărbatului din Serbia, care avea rol de călăuză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul celor 16 persoane şi pentru trafic de migranţi în ceea ce îl priveşte pe cetăţeanul sârb. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat joi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.