16 localităţi din Dolj şi Gorj au rămas fără apă potabilă până duminică din cauza unei avarii la o conductă

Alimentarea cu apă potabilă este fi întreruptă, de vineri, în 16 localităţi din judeţele Dolj şi Gorj, din cauza unei avarii la conducta Izvarna-Craiova. Oamenii vor putea avea apă la robinete cel mai probabil duminică după-amiaza.

19 ian. 2018, 19:57
16 localităţi din Dolj şi Gorj au rămas fără apă potabilă până duminică din cauza unei avarii la o conductă

Potrivit unui comunicat remis de S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. (CAO), operatorul regional de apă şi canal, alimentarea cu apă potabilă este întreruptă de vineri, de la ora 17.00 până duminica, 21 ianuarie, la ora 17.00. Reprezentanţii companiei spun că avaria pe conducta Izvarna-Craiova s-a produs în zona oraşului Filiaşi, din judeţul Dolj.

„Concomitent se vor executa şi alte lucrări de întreţinere şi reparaţii pe toată lungimea traseului conductei”, precizează reprezentanţii CAO.

În Judeţul Gorj se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în comunele Tismana, Godineşti, Câlnic, Teleşti, Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti, Ţânţăreni oraşul Rovinari, iar în judeţul Dolj se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în oraşul Filiaşi şi în comunele Braloştiţa, Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Coţofenii din Dos, Almăj, Işalniţa.

Potrivit CAO, pentru Fabrica de Bere Craiova va fi furnizata apa potabila provenita din Râul Jiu. În Municipiul Craiova apa potabilă va fi furnizată în regim normal, fără restricţii.

„S.C. Compania de Apă Oltenia SA roagă utilizatorii de apă potabilă din localităţile menţionate să-şi asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente. Compania de Apă Oltenia S.A, prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sistemului public de distribuţie”, se mai arată în comunicatul citat.