160 de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Bologna

Situaţie incredibilă pentru 160 de români. Aceştia au rămas blocaţi pe aeroportul din Bologna, după ce avionul nu a mai apărut. Mai mult, angajaţii aeroportului le-au spus că ar trebui să găsească singuri o soluţie pentru a se întoarce acasă.

RomaniaTV.net
16 mai 2018, 05:57
160 de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Bologna

Momente dramatice pe aeroportul din Bologna, unde 160 de romani nu au mai putut veni in tara, asta desi si-au platit biletele de avion. Românii au ramas uimiti atunci cand au aflat, fara nicio alta explicatie, ca zborul lor s-a anulat. Cursa trebuia sa plece seara trecuta, la ora 21:30, dar autoritatile de la Aeroportul din Bologna au amanat cursa cu o ora, pana cand, in cele din urma, i-a dat pur si simplu afara pe romanii care isi asteptau avionul. In urma unui scandal si a revoltei colective, Wizz air, compania responsabila, i-a dus pe oameni, in jurul orei 3:00 la un hotel.

„Consulatul General al României la Bologna și Ambasada României la Budapesta urmăresc îndeaproape evenimentele care au afectat programul cursei companiei Wizzair pe ruta Iași-Bologna și retur, în noaptea de 15 spre 16 mai 2018.

Imediat după semnalarea situației, cele două reprezentanțe diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, compania aeriană, în vederea identificării unor soluţii şi pentru a verifica situaţia pasagerilor de cetăţenie română.

Conform informațiilor obținute de Ambasada României la Budapesta, aeronava companiei care asigura transportul pasagerilor pe ruta Iași-Bologna a efectuat o escală neprogramată pe aeroportul din Budapesta. Ulterior, aeronava și-a continuat zborul către orașul Verona, pasagerii urmând a fi transportați cu autocarul spre destinația finală, Bologna.

În schimb, din cauza unor defecțiuni tehnice, cursa retur pe ruta Bologna-Iași a fost anulată.

În aceste condiții, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Bologna s-a deplasat la aeroport în cursul nopții, precum și în dimineața zilei de 16 mai, pentru a oferi în toată această perioadă asistență consulară și a se asigura că drepturile pasagerilor sunt respectate. La acest moment se oferă în continuare asistență consulară grupului de cetățeni români care se află în prezent în aeroport, întrucât nu au optat pentru soluțiile alternative propuse de compania aeriană.

În dialogul cu compania aeriană, reprezentanții oficiului consular s-au asigurat că pasagerii vor beneficia de cazare și transport către hotel, precum și redirecționarea către alte zboruri cu aceeași destinație.

Consulatul General al României la Bologna și Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situația și menţin contactul neîntrerupt atât cu reprezentanții companiei aeriene, cât şi cu cetățenii români, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale”, precizează Ministerul de Externe într-un comunicat transmis RomaniaTV.net.