160 de sisteme de semnalizare vor fi plasate în sectorul bulgăresc al Dunării

Agenţia bulgară pentru exploatare şi întreţinerea Dunării va amplasa 160 de sisteme moderne de semnalizare a navigaţiei în sectorul bulgăresc al Dunării, a declarat luni directorul Agenţiei bulgare, Pavlin Tsonev, transmite BTA.

20 oct. 2014, 14:13
160 de sisteme de semnalizare vor fi plasate în sectorul bulgăresc al Dunării

160 de sisteme de semnalizare vor fi plasate în sectorul bulgăresc al Dunării. Sistemele de semnalizare vor fi amplasate în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Transport. Valoarea totală a proiectului este de 11,762 milioane leva (aproximativ şase milioane de euro) iar finalizarea sa este aşteptată pentru luna mai 2015.

În cadrul acestui proiect este avută în vedere de asemenea şi o reţea GPS care să îmbunătăţească precizia măsurătorilor. Pavlin Tsonev a precizat că nouă staţii automate de măsurare au fost construite deja în sectorul bulgăresc al Dunării. Acestea vor furniza date referitoare la nivelul şi temperatura apei, temperatura şi umiditatea aerului. viteza şi direcţia vântului, durata şi intensitatea ploilor, presiunea atmosferică şi vizibilitatea soarelui. În cadrul acestui proiect au fost instalate staţii electronice la Novo Selo, Vidin, Lom, Oryahovo, Nicopole, Svishtov, Ruse, Tutrakan şi Silistra.