164 de ani de la naşterea lui Eminescu, marcaţi la Botoşani şi Ipoteşti

Poetul Mihai Eminescu va fi omagiat, miercuri, la Botoşani şi Ipoteşti, în cadrul Zilelor Eminescu, organizate cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la naşterea sa.

14 ian. 2014, 09:55
164 de ani de la naşterea lui Eminescu, marcaţi la Botoşani şi Ipoteşti

Evenimentele dedicate marelui poet vor începe la ora 9.00 cu o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Botoşani, în cadrul căreia va fi adoptată hotărârea privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani câştigătorului Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Maidanezii, o problemă veche de cel puţin 140 de ani. Vezi ce scria Mihai Eminescu despre asta

Apoi vor avea loc depuneri de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din faţa teatrului din Botoşani, iar la ora 10.00 va fi oficiat un Te Deum la Biserica Uspenia Botoşani, în care a fost botezat Eminescu.

La ora 17.00 va avea loc la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia şi pentru Opera Prima pe anul 2013. În deschiderea galei, Filarmonica de Stat Botoşani va susţine un recital intitulat ‘Preludiu la unison’ de George Enescu, sub bagheta dirijorului Liviu Buiuc. Gala se va încheia cu un spectacol extraordinar susţinut de Maria Răducanu şi pianistul Niko Meinhold. 

Tot miercuri, la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril din Ipoteşti, satul natal al poetului Mihai Eminescu, va avea loc o slujbă de pomenire a marelui poet. Manifestările ocazionate de celebrarea lui Eminescu vor fi completate cu mai multe lansări de carte şi vernisaje de expoziţii.