17 sirieni şi irakieni care au intrat ilegal în România, prinşi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa VIDEO

17 cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, în cooperare cu poliţiştii Secţiei 8 Deta.

RomaniaTV.net
25 apr. 2017, 08:50
17 sirieni şi irakieni care au intrat ilegal în România, prinşi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa şi poliţiştii din Deta au depistat marţi dimineaţă în localitatea de frontieră Lăţunaş 17 persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Cei 17 au fost duşi la poliţie pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din zece bărbaţi şi cinci femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, respectiv doi copii, în vârstă de doi şi trei ani. Persoanele, cetăţeni din Siria şi Irak, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.