18 morţi şi 21 de răniţi într-un carambol pe o autostradă din estul Chinei

Un teribil carambol produs pe o autostradă din estul Chinei s-a soldat miercuri cu moartea a 18 persoane, au indicat autoritățile, în timp ce imaginile de la locul dramei arătau mașini calcinate sau transformate în epave, relatează AFP.

15 nov. 2017, 15:28
18 morţi şi 21 de răniţi într-un carambol pe o autostradă din estul Chinei

Catastrofa s-a produs în orașul Fuyang, din provincia Anhui, și au fost implicate cel puțin 30 de vehicule. Șoselele din China sunt cunoscute pentru gradul lor de periculozitate.

Înregistrările video difuzate de media arată mașini berline prinse sub camioane și urme de sânge pe portierele vehiculelor, în timp ce se auzeau persoane care plângeau.

Potrivit poliției, în accident au fost rănite de asemenea 21 de persoane, dintre care 11 grav. Carambolul s-a produs din cauza vizibilității reduse în condiții de ceață densă, a precizat sursa.

Poluarea aerului ar fi avut și ea un rol. Cu puțin timp înainte de producerea accidentului, executivul local din Fuyang emisese o alertă de ”smog”.

Accidentele rutiere soldate cu victime continuă să fie o problemă gravă în China, unde regulile de circulație sunt constant nesocotite. Aproximativ 63.000 de persoane și-au pierdut viața pe șoselele din China în 2016, potrivit Biroului Național de Statistică.