2 aprilie, ultima zi în care vă puteţi plăti impozitele locale cu bonificaţie

Românii care achită integral sumele datorate bugetului local până pe 2 aprilie 2018 beneficiază de bonificații de 10% pentru persoanele fizice, respectiv 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului datorat pe clădiri, teren şi maşini.

RomaniaTV.net
18 mart. 2018, 08:03
2 aprilie, ultima zi în care vă puteţi plăti impozitele locale cu bonificaţie

Impozitele pentru clădiri, terenuri şi maşini se plătesc conform Codului fiscal, respectând termenele de scadență. Termenele legale sunt 31 martie și 30 septembrie, doar că, anul acesta, ele sunt două zile nelucrătoare, motiv pentru care termenele-limită pentru plata impozitelor locale se modifică astfel: 2 aprilie și 1 octombrie.

Cum se plătesc taxele şi impozitele locale în 2017. GHIDUL COMPLET al impozitelor pe casă, teren şi maşină, de plată în ianuarie

Pentru fiecare categorie de impozit în parte, cine plătește tot impozitul până la data de 2 aprilie 2018 beneficiază de o bonificație de până la 10%.

Taxe şi impozite locale. În ce oraşe sunt MAJORĂRI şi până când poţi plăti pentru a beneficia de REDUCERE

UNDE pot plăti bucureştenii taxele şi impozitele locale

DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 1 
DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 2 
DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 3 
DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 4 
DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 5
DIRECŢIA IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE SECTOR 6 

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 1 

Directia Generala de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 are atributii privind stabilirea, constatarea, controlul, urmarirea si încasarea impozitelor si taxelor locale, pe raza administrativ – teritoriala a Sectorului 1, astfel cum sunt acestea reglementate de Codul fiscal si Codul de procedura fiscala.

Modalitatile de informare puse la dispozitia contribuabililor sunt:
• informarea directa prin intermediul functionarilor publici care deservesc ghiseele pentru activitatea cu publicul, deschise la sediul institutiei noastre din str. Piata Amzei nr.13
• prin pagina de internet, adresa este http://www.impozitelocale1.ro

În urma înregistrarii institutiei în Sistemul National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP)*, Primaria Sectorului 1, prin Directia Generala de Impozite si Taxe Locale lanseaza o noua modalitate de plata online a impozitelor si taxelor. În acest scop, tuturor contribuabililor persoane fizice si persoane fizice autorizate, înregistrati în baza de date a primariei le-au fost atribuite credentiale (user si parola) cu care se vor putea autentifica în vederea efectuarii platilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Plicurile care contin numele de utilizator si parola se pot ridica personal, de la sediul Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1, Serviciul Stabilire, Impunere si Asistenta Contribuabili Persoane Fizice, din Str. Piata Amzei nr. 13, începând cu 25 septembrie 2013, prezentând o copie a cartii de identitate a solicitantului.

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 2

În conformitate cu hotărârea de Guvern nr. 181/2002 privind Normele de aplicare pentru Ordonanţa nr. 24/2002 privind încasarea impozitelor şi taxelor locale prin mijloace electronice de plată, folosirea sistemului se poate face în baza unei parole de acces pe care o puteţi obţine personal după completarea, listarea şi depunerea formularului de înregistrare (pe care îl puteţi obţine accesând meniul Înregistrare din partea stangă-jos a acestei pagini) şi copie după C.I. / B.I. (persoane fizice) sau copie după Certificatul de înregistrare, copie C.I. / B.I. şi împuternicire în original (persoane juridice, persoane fizice autorizate), la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2: pentru persoane fizice la sediul din B-dul Garii Obor, nr. 10 (telefon 021.252.84.09), pentru persoane juridice la sediul din Str. Glinka Mihail Ivanovici nr. 7 (telefon 021.242.08.82).

În urma obţinerii parolei, aveţi acces la o serie de informaţii cu caracter personal: vizualizare patrimoniu, a plăţilor efectuate, a sumelor de plată, certificate fiscale online.

Persoanele care nu sunt înregistrate în baza de date ca plătitori de impozite / taxe nu pot beneficia de serviciile electronice oferite de D.V.B.L. , respectiv parola de acces și eliberare de certificate fiscale în format electronic.

Pentru obţinerea certificatelor fiscale on-line, autentificaţi-vă cu numele şi parola in fereastra „Autentificare” din stanga, apoi apăsaţi link-ul „Certificate” din meniul superior.
Conform Ordonanţei 92/2003 – Codul de procedură fiscală, Art.113, (3): „Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi poate fi utilizat de contribuabil pe toată perioada lunii in care se emite. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricarui solicitant.”

Puteţi efectua plata impozitelor și taxelor: utilizând sistemul on-line de plată (completând toate informaţiile solicitate de bancă – pentru acest tip de tranzacţie contribuabilul nu datorează comision), prin Internet Banking sau prin Ordin de plată.

DESCARCĂ FORMULARE PERSOANE FIZICE

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 3

Directia Generala Impozite si Taxe Locale – Sector 3 pune la dispozitia contribuabililor Sectorului 3 urmatoarea paleta de servicii menite sa limiteze timpul pe care trebuie sa-l acorde in vederea achitarii impozitelor si taxelor locale datorate bugetului local al Sectorului 3.

1. Plata cu numerar

Se poate efectua plata in numerar, apeland la una din casieriile situate in:

Sediul din Str. Sfanta Vineri nr. 32
Punct de lucru din Str. Campia Libertatii nr. 36
Punct de lucru din Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5

si/sau Oficiile Postale din Bucuresti; pentru aceasta va rugam consultati Lista Oficiilor Postale din Bucuresti care incaseza taxe si impozite pentru Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3.

Oficiile CEC de pe raza Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti.

2. Plata prin Card Bancar (POS) 

Se poate efectua plata prin card bancar , apeland la una din casieriile situate in:

Sediul din Str. Sfanta Vineri nr. 32

Punct de lucru din Str. Campia Libertatii nr. 36

Punct de lucru din Str. Lucretiu Patrscanu nr. 3-5. 

3. Plata cu ordin de plata

(se poate face prin banca unde contribuabilul are cont deschis)
Persoanele fizice pot achita cu ordin de plata, specificand beneficiarul – ” SECTORUL 3 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI”, codul fiscal al beneficiarului – ” 4420465″, prin BNSMB – TREZORERIA SECTOR 3 si codul de cont corespunzator platii dorite (vezi „Lista conturi IBAN Persoane Fizice„).

Totodata, la detalii plata se va completa ROL si/sau CNP si ce reprezinta plata (impozit cladiri, auto sau altele). Pentru aceasta va rugam accesati Lista conturi IBAN Persoane Fizice

4. Plata prin Ghiseul.ro (Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar)

Persoanele fizice pot achita toate obligatile fiscale locale datorate si prin site-ul www.ghiseul.ro operat de catre Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale, dupa obtinerea credentialului de la oricare din sediile primariei. Modalitatea de obtinere a credentialului este larg detaliata aici.

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 4

Puteti achita impozitele si taxele locale la D.G.I.T.L. sector 4 si de pe www.ghiseul.ro, la sectiunea am parola, sectiune la care trebuie sa cunoasteti suma pe care o aveti de plata, precum si ceea ce reprezinta. Totodata, platile facute prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, vor fi vizibile la D.G.I.T.L. sector 4, abia dupa un termen de 4 – 5 zile, termen care depinde de viteza de procesare a platii, precum si de virarea banilor catre trezoreria sector 4.

Daca doriti operarea platilor rapid si sigur ori daca doriti sa puteti vizualiza ceea ce aveti de plata si/sau sa platiti in acelasi timp, o puteti face rapid si eficient direct de pe site-ul www.dgitl4.ro, de la sectiunea Plata on-line.link.Aici puteti gasi toate detaliile despre proprietatile/mijloacele de transport detinute precum si amenzile pe care le aveti de plata (mai putin taxele pentru parcare), dar si toate platile efectuate. Platile efectuate prin intermediul modulului de pe site-ul www.dgitl4.ro apar instantaneu in baza de date a D.G.I.T.L. sector 4 si implicit la operatorii institutiei, indiferent de locatie. Autoritatile recomanda sa folositi site-ul www.ghiseul.ro pentru plata taxei pentru parcarea de resedinta.

La plata impozitelor si taxelor locale, pentru evitarea oricaror erori, autoritatile solicita sa prezentati in vederea verificarii corectitudinii CNP/CIF-ului, orice document oficial.

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 5

Sediile Direcției Impozite și Taxe Locale
Str. Sebastian NR. 23 (SEDIUL CENTRAL)
Str. Uranus NR.98 BL.U8
Piața Națiunilor Unite NR. 3-5. 

Pentru plata taxelor si impozitelor locale, contribuabilii persoane fizice au mai multe variante:

Ordin de plată la bancă
Numerar la orice unitate CEC din Municipiul București 
Numerar la orice Oficiu Postal din Municipiul București 
Plata cu cardul în sediile D.I.T.L Sector 5 
Plata la benzinăriile OMV si PETROM din toată tara (Westaco);
Mandat Postal la orice Oficiu Postal din Romania;
Ghiseul.ro.

Programul de lucru cu publicul pentru toate sediile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Sector 5 este următorul:

Luni 08:30 – 16:30
Marţi 08:30 – 16:30
Miercuri 08:30 – 18:30
Joi 08:30 – 16:30
Vineri 08:30 – 16:30
Sâmbătă Închis
Duminică Închis

Detalii suplimentare despre plata taxelor şi impozitelor locale sunt disponibile aici. 

Modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor locale în Sectorul 6

Persoanele fizice pot achita toate obligaţiile fiscale locale datorate şi prin site-ul www.ghiseul.ro operat de catre Centrul National pentru Managementul Societăţii Internaţionale, după obţinerea credenţialului de la unul din sediile primăriei. Pentru obţinerea credentialelor trebuie sa completati si sa depuneti o cerere la unul din sedii. Pentru descarcare cereri apasati aici.

De asemenea, mai sunt şi alte modalităţi de plată.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cum-se-platesc-taxele-si-impozitele-locale-in-2017-ghidul-complet-al-impozitelor-pe-casa-teren-si-masina-de-plata-in-ianuarie_330766.html#ixzz59oBVmyOw