20 de persoane blocate în roata mare din parcul Plumbuita, din caza unei pene de curent UPDATE

20 de persoane, între care copii, au rămas blocate, duminică după-amiază, în roata mare din parcul de distracţii din cartierul Tei din sectorul 2 al Capitalei, în urma unei pene de curent, la faţa locului fiind pompieri şi alipinişti utilitari. Incidentul nu a fost de durată, lucrurile revenind la normal în scurt timp.

RomaniaTV.net
01 ian. 2017, 12:50
20 de persoane blocate în roata mare din parcul Plumbuita, din caza unei pene de curent UPDATE

UPDATE Primăria Sectorului 2, care administrează Parcul de agrement Tei-Plumbuita, spune că sistemele de protecţie ale roţii mari s-au blocat în urma unei fluctuaţii de tensiune şi au necesitat resetarea calculatorului care asigură funcţionarea acesteia, precizând că în instalaţie se aflau 52 de persoane, care nu s-au aflat în pericol.

Într-un comunicat de presă transmis duminică după-amiază, Primăria Sectorului 2 precizează că la momentul incidentului în roată se aflau 52 de persoane, care „nu au fost în pericol, cele trei sisteme de siguranţă asigurând protecţia acestora”.

Primăria mai spune că toate cabinele sunt prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat care au asigurat confortul persoanelor, astfel încât acestea nu au suferit de frig şi că pentru prevenirea producerii unor incidente nedorite a fost solicitată şi prezenţa unor echipaj de la ISU şi SMURD Bucureşti care nu au fost nevoite să intervină.

„După circa 40 de minute, întregul sistem de funcţionare al roţii mari a fost resetat, iar cele 52 de persoane au coborât în siguranţă din cabinele roţii mari. Pe tot parcursul intervenţiei au acţionat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, precum şi cei ai firmei care s-au ocupat de montarea şi exploatarea utilajului de agrement”, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Conform acestora, toate utilajele din parcul de agrement Tei au autorizaţii de funcţionare şi respectă reglementările în domeniu privind siguranţa în exploatare,

„După producerea incidentului, întregul sistem de funcţionare al roţii mari a intrat în verificările firmei care se ocupă cu întreţinerea utilajului, funcţionarea sa fiind sistată până la finalizarea controlului”, adaugă sursa citată.

 

Incidentul a fost anunţat prin 112 la ora 14.00, când roata mare din parcul de distracţii Tei s-a blocat din cauza unei pene de curent, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, citat de News.ro.

În roată se aflau 20 de persoane, a precizat reprezentantul ISU.

La faţa locului au ajuns echipaje de pompieri şi alpinişti utilitari, pregătiţi să intervină în cazul în care nu se reuşea punerea în funcţiune a instalaţiei.

Conform sursei citate, s-a reuşit pornirea instalaţiei după aproximativ 45 de minute, respectiv în jurul orei 14.45, iar toate cele 20 de persoane au putut coborî în siguranţă.