22 de oameni au murit în urma exploziei unui vehicul-capcană în apropierea unei moschei din nord-vestul Pakistanului

Explozia care a avut loc vineri într-o zona tribală din nord-vestul Pakistanului s-a dovedit a fi un atentat cu mașină-capcană, soldat cu cel puțin 22 de morți, conform celui mai recent bilanț al atacului, potrivit unor surse medicale, citate de AFP.

RomaniaTV.net
31 mart. 2017, 10:00
22 de oameni au murit în urma exploziei unui vehicul-capcană în apropierea unei moschei din nord-vestul Pakistanului

„Avem 22 de cadavre aici, iar la spital 57 de răniți, între care femei și copii”, a declarat agenției franceze de presă dr. Moeen Begum, chirurg la spitalul public Parachinar, oraș unde a avut loc atentatul. Un bilanț precedent consemna 11 morți.

Atentatul a avut loc într-o piață, în apropierea unei moschei șiite în orașul Parachinar, capitala zonei tribale Kurram.

„A fost o mașină-capcană, era parcată în piață, dar nu este clar în acest stadiu dacă este vorba de un atentat sinucigaș”, a indicat Shahid Ali Khan, un responsabil al administrației locale. 

Musulmanii șiiți, care reprezintă aproximativ 20% din populația Pakistanului, sunt considerați eretici de mai multe grupuri armate pakistaneze sunnite, care le vizează cu regularitate.

O facțiune deosebit de activă a mișcării talibanilor pakistanezi Jamaat-ul-Ahrar (JuA) a revendicat atentatul într-un mesaj trimis AFP.